L’Ordenança Municipal de Convivència Veïnal de Redován estableix l’obligatorietat, per a les persones propietàries de solars en el municipi, de mantindre’ls en condicions d’higiene i salubritat. Per això, des de la Regidoria d’Urbanisme s’ha informat a través de xarxes socials, pàgina web així com en diferents barris de la localitat a través d’un bàndol, sobre la necessitat de realitzar aquesta neteja durant el mes de maig, “atés que, encara que les bones condicions han de garantir-se durant tot l’any, ara és quan més ha crescut l’herba i pot ocasionar, i de fet ocasiona, aparició de mosquits i altres insectes amb les conseqüents molèsties per al veïnat”, ha assegurat l’edil José Nájar. El regidor ha recordat que la normativa estableix sancions que poden anar dels 750 als 1.500 euros per als qui no complisquen amb la seua obligació.

La Policia Local realitzarà al juny una inspecció i informarà la Regidoria d’Urbanisme sobre els quals es troben en mal estat

A partir del mes de juny, la Policia Local realitzarà la inspecció dels solars i informarà Urbanisme sobre els quals no compleixen amb la normativa, i serà a partir de llavors quan es posaran les sancions. “Esperem que no siga necessari posar sancions i confiem que els propietaris es faran càrrec de la neteja, encara que de no ser així caldrà recórrer a les multes”, ha afirmat el regidor. Nájar ha demanat la col·laboració dels amos dels terrenys “perquè tinguen en compte aquesta ordenança i procuren que els terrenys estiguen lliures de plantes, però també d’enderrocs o de qualsevol altre desaprofitament al llarg de tot l’any”. L’ordenança inclou també l’aplicació de desratització i desinfecció del perímetre del solar.