Gastronomía

Gaudeix Redován d’una variada i rica cuina autòctona fruit dels seus orígens com a poble pagès, però al mateix temps obert a altres cultures, per ser terra d’assentaments de diversos pobles.

Qualsevol dia de l’any és bo per degustar en bars o restaurants els plats típics o les selectes tapes que se serveixen, però són especialment significatius els festius en què no falten l’arròs amb conill i serranes, l’arròs amb crosta, la carn d’olla amb pilotes , la tripa de vedella casolans, truita de carxofes, etc …

Parlar de la cuina tradicional del municipi és parlar de la cuina familiar i de la genuïna dieta mediterrània que estan íntimament relacionades amb els cicles estacionals i festius, així com les matèries primeres bàsiques de la terra. A part de l’arròs amb conill i serranes de la nostra serra i la carn d’olla amb pilotes, els plats més tradicionals i comuns són els guisats i arrossos elaborats amb verdures i hortalisses del temps, acompanyades o cuinades amb les carns més comuns en aquesta zona, tot tipus de verdures i embotits. Així es guisen en Redován arròs amb verdures, arròs de vigília, arròs caldós amb carn, llenties, rostits amb diferents carns, assenyalant també que la cuina d’estiu sol ser més lleugera, encara que una bona amanida no falta a cap estació de l’any. Les postres i dolços són també molt variats: en Tots Sants és típic l’arrop i carabassat i farinetes; Setmana Santa, les mones, pastissos de glòria, plats lleugers; i per Nadal, dolços com tonyes, mantegades, ametllats. Sense oblidar dolços que s’elaboren tot l’any com tortadas, almojábanas, pa de pessic, rotllos d’ou, pastes d’ou, etc.

On menjar
No posts found.