Redován 20/2/2018. #Tantasquesomos torna a ser el ‘hastag’ triat a Redován per a la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona, una data que compte en el municipi amb un ampli programa que han presentat la regidora de Servicis Socials, Nely Ruiz,acompañada per l’alcalde, Emilio Fernández, que al mateix temps és president de la Mancomunitat de Servicis Socials La Vega junt amb la que l’Ajuntament organitza les activitats. Un dels actes principals serà el Reconeixement que l’Ajuntament fa a la Dona Treballadora, que enguany recau en Trini Fonts Marcos i que s’entregarà el dia 11 de març en un acte institucional.

#Tantasquesomos i tant per aconseguir, fer, canviar, millorar, dir, ensenyar, recórrer, demostrar, dar… Així es presenta esta campanya en què Nely Ruiz ha recordat que col·laboren tant la Diputació Provincial d’Alacant com l’Oficina d’Atenció a les Persones Migrades (Pangea) , l’Associació Aracelia i l’Associació Dones de Redován. L’edil ha explicat que la programació “va més enllà del mes de març, ja que al gener va començar en l’IES Jaime de Sant Ángel un taller per a la prevenció de la violència de gènere entre adolescentes” i ahir mateix en el Col·legi Sagrats Cors van donar començament els tallers d’igualtat i coeducació destinats a escolars de Primaria”.

Ruiz ha desgranat la programació de març, que arrancarà el dia 1 amb l’inici del Taller de Mindfulness que impartirà el psicòleg de la Universitat de Múrcia Roberto Crobu, una acció dirigida a dones “que ajuda al desenrotllament de la intel·ligència emocional, ajuda a prendre decisions, alleuja estrés i ansietat, entre altres beneficios”, ha explicat la regidora, que ha animat a les redovanenses a apuntar-se a través de la web de la Mancomunitat La Vega (https://www.mancomunidadlavega.es/) . L’educació serà protagonista en la programació i l’alumnat de Primària tindrà una sessió de teatre per a la igualtat el 5 de març amb l’obra ‘Yo vull ser científica’.

El 7 de març començarà el grup de suport de benestar emocional amb la psicòloga Sofía Cerezo com a ponent, el dia 8 s’inaugurarà en la Plaça de l’Ajuntament l’exposició ‘Mujeres de Redován’, a les 11.00 hores, i el 9 de març se celebrarà el ja tradicional sopar de dones en la Cafeteria Empremtes. Per al 10 de març l’Associació de Dones de Redován inaugurarà en la Sala d’Exposicions de la Barraca La Gramaera una exposició de pintura i el dia 11 s’entregarà el Reconeixement a la Dona Treballadora que tindrà lloc a les 11.30 hores en el Saló de Plens.

La cuina no podia faltar, amb un taller dedicat a les receptes mediterrànies a càrrec de Pangea i que tindrà lloc en la Casa dels Mestres del Racó, i el 21 de març el Centre Social de la Tercera Edat acollirà a les 15.30 hores un café i jornada de portes obertes en el taller de costura. Per a acabar este ampli calendari d’actes, el 24 de març el Pub La Kasika acollirà el concert del grup ‘La Cochera’ a partir de les onze de la nit. Nely Ruiz ha recordat igualment que dins del programa Dóna Salut, Redován té en marxa les classes de palissa i pilates.

Per la seua banda, l’alcalde redovanense, Emilio Fernández, ha fet insistència en els distints servicis i programes que hi ha en marxa tot l’any i a disposició de les redovanenses a través de la Mancomunitat La Vega. En este sentit ha destacat el projecte ‘Areola Solidaria’, “dirigido a la reconstrucció de l’arèola mamària en aquelles dones que han patit l’extirpació de les seues mamelles a causa del cáncer” o el servici d’atenció jurídica “gratuito i especialitzat amb el que contamos”.

Fernández ha destacat la importància de seguir avant amb totes estes activitats i en especial amb la campanya #NoTienesMiPermiso destinada que es legisle contra l’acaçament guia de carrers “que estem veient com diàriament patixen les dones en llocs públics sense consentimiento”. Així, ha explicat que seguix en marxa la petició en ‘change.org’ per a sol·licitar que les lleis incloguen com a delicte este tipus d’acaçament alhora que ha recordat la repercussió que a nivell nacional ha tingut la campanya impulsada des de la Mancomunitat La Vega, de la que s’han fet eco televisions com Antena3 i Tele5.