Aficionats als cotxes teledirigits de tota Europa es donen cita aquests dies a Redován amb motiu de la celebració del Campionat Europeu 2023 d’aquesta modalitat en el municipi. El torneig, organitzat pel club RC Redován al costat de la Federació Europea de Cotxes de Ràdio Control (*EFRA) i l’Associació Espanyola de Cotxes de radiocontrol (AECAR), es desenvoluparà des de hui i fins al dissabte 2 de setembre en el circuit de carreres per a automòbils de radiocontrol que disposa l’entitat amfitriona en el Camí del Cementeri, prop del Barri de Sant Carles.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Redován, Adrián Ballesta, i el president del club, Bryan Baldó, han assistit aquest matí a la sessió inaugural d’aquesta competició, que tal com ha indicat l’edil, “suposa una oportunitat perquè Redován figure com un referent a nivell europeu i mundial, i una localització clau per a tots els seguidors d’aquesta afició”.

Ballesta ha manifestat que “tenim la sort de comptar amb la col·laboració d’aquest club i aquestes estupendes instal·lacions, que gràcies a la seua qualitat han permés albergar competicions de gran envergadura, com l’anterior campionat europeu i el campionat del món de 2022”. Així mateix, l’edil ha destacat el nombre de pilots procedents d’Àustria, Bulgària, República Txeca, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Espanya, Suècia i Bèlgica, que s’han desplaçat fins a Redován per a formar part d’aquesta prova que suma 159 participants.

D’aquesta manera, el regidor ha indicat que “acollir aquest tipus d’esdeveniments, amb la participació de tantes persones, suposa també una espenta per als comerços i establiments d’hostaleria del municipi, que també es beneficien de l’arribada d’aquests visitants”. Per part seua, el representant del RC Redován, Bryan Baldó, ha assenyalat que es tracta d’una competició en la qual “participaran models de cotxes a escala 1/8 i en la modalitat ‘off *road’ per a recorreguts sense pavimentar, com és el cas del nostre circuit”. Així mateix, Baldó ha destacat les característiques tècniques de les instal·lacions, amb 580 metres lineals de circuit i més de 4.000 metres quadrats de superfície, “disposant a més d’aparcament, restaurant i serveis bàsics perquè tots els assistents puguen gaudir d’una competició molt emocionant i que segur que serà molt disputada”.