L’alcaldessa de Redován, *Nely Ruiz, al costat del regidor de Serveis Municipals, Ramón López, l’edil d’Urbanisme, José *Nájar i tècnics de l’empresa *Hidraqua, han visitat aquest matí les obres de millora de la xarxa de proveïment d’aigua potable. Aquestes actuacions s’estan duent a terme amb l’objectiu de millorar les pressions, la qualitat del servei en alguns trams de la xarxa del municipi, augmentar l’eficiència de les xarxes i reduir els talls d’aigua per a reparació d’avaries. L’import total de la primera fase d’execució ascendeix a 450.604 euros.
Aquesta setmana està previst que queden concloses les actuacions als carrers Jesús Jordá i Sis de Desembre. Una vegada finalitzada aquesta primera fase, es continuarà amb els treballs en el segon tram del carrer 6 de Desembre i als carrers Seminarista Ballesta, Calderón de la Barca i Carrer La Paz. En concret s’han realitzat obres de substitució de les escomeses antigues on es van detectar deficiències relacionades amb la presència de materials obsolets com les canonades de plom, amb el mal estat de conservació de les canonades i també la inexistència de vàlvules de tall i elements de registre. Tots aquests problemes incideixen directament en un increment de fugides en la xarxa de distribució d’aigua potable. Les obres plantejades suposen la renovació de 347 escomeses domiciliàries i tenen un termini d’execució de 4 mesos i un pressupost de 189.970 euros. Ja s’han renovat un total de 180 escomeses.
Per a realitzar aquestes actuacions, és necessari realitzar talls de subministrament que afecten els abonats del servei d’aigua potable, ja que resulta imprescindible per a la desconnexió de les antigues escomeses i connexió de les noves. Aquests talls es realitzen de forma programada per a minimitzar les molèsties als veïns. A més, la suspensió del subministrament s’avisa amb antelació mitjançant una alerta de SMS i per xarxes socials.
A causa de les importants molèsties que suposa per als usuaris, l’Ajuntament de Redován i *Hidraqua han adoptat la mesura de realitzar els talls de subministrament en horari nocturn, a partir de les 23.00 hores, de manera que l’afecció per als abonats siga mínima. En aquest sentit, per a donar solució a un problema històric com són els talls d’aigua generalitzats, a causa de la falta de clau de talls, s’estan instal·lant vàlvules que permeten aïllar diferents zones del nucli urbà. Això ja s’ha pogut comprovar en els treballs realitzats el passat 22 de juliol, quan es va poder aïllar un sector del nucli urbà.
Una altra de les actuacions dutes a terme ha sigut la substitució de conduccions i renovació de la xarxa d’aigua potable del Camí del Motor. S’ha renovat completament la xarxa amb 850 metres lineals de noves conduccions de distribució de polietilé d’alta densitat i la renovació de les escomeses domiciliàries existents.
L’alcaldessa de Redován, *Nely Ruiz, ha explicat que “es tracta d’unes obres molt importants per al municipi, perquè és una reivindicació històrica, ja que mai s’ha fet una actuació integral d’aquest tipus per a renovar la xarxa de proveïment”. La primera edil ha assegurat que “hem treballat per a minimitzar l’impacte de les obres en el dia a dia dels veïns, com programar els talls en horari nocturn, ja que volem posar solució i millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.