• L’alcaldessa, Nely Ruiz, reclama també l’enviament de test de diagnòstic “per a garantir que les mesures adoptades s’ajusten a la situació i garanteixen la seguretat dels veïns i veïnes”

L’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, ha remés una carta dirigida a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la qual sol·licita que es donen a conéixer i es faciliten les dades de contagiats per Coronavirus que hi ha a la Comunitat Valenciana de manera detallada i per municipis, amb l’objectiu de “poder adoptar les polítiques locals més adequades per a garantir la seguretat sanitària dels veïns i veïnes de Redován”.

La primera edil ha recordat que aquesta mesura ja va ser anunciada pel president de la Comunitat, Ximo Puig, el passat 8 d’abril. “Dues setmanes després encara no s’ha posat en marxa, ni s’ha rebut cap informació en el municipi de Redován, ni tampoc en el centre de Salut han arribat els test massius necessaris per a detectar el Covid-19 o instruccions per a fer-nos amb ells”, ha declarat Ruiz. No obstant això, i tal com ha declarat l’alcaldessa, “en departaments de salut com el de Torrevieja si que han comunicat aqueixes dades en cada localitat”, i en altres comunitats autònomes com la Regió de Múrcia, “s’informa periòdicament a tots els municipis de l’evolució del Covid-19 en tots ells”.

Es tracta de la segona carta que l’alcaldessa ha fet arribar a la Conselleria de Sanitat amb aquesta petició. La resposta a la primera missiva argumentava actualitzar diàriament les dades de la situació del Covid-19 a la Comunitat Valenciana únicament per Departaments de Salut “i a títol merament estadístic”, per a respectar en tot moment l’anonimat i la no identificació de persones concretes i d’acord amb els principis de protecció de dades.

Des de l’Ajuntament *redovanense entenen que per a “poder garantir les condicions de salut i una eixida reeixida de la crisi sanitària dels veïns i veïnes de Redován, s’han de marcar estratègies en cooperació entre totes les administracions”, però “sense oblidar mai el paper dels Ajuntaments, que són sempre la institució més pròxima al ciutadà”, ha manifestat la primera edil.

Ruiz ha destacat la vital importància de conéixer el nombre d’afectats per la pandèmia a nivell municipal, ja que “disposar de totes les dades i informació possibles és l’única manera d’aconseguir una eixida reeixida de l’actual crisi sanitària”. Així mateix l’alcaldessa ha afegit que “només així podrem estar segurs que les mesures que estem prenent per a protegir als nostres ciutadans són les més encertades segons les circumstàncies”.