Redován 23/2/2022. L’Ajuntament de Redován, a través de la Regidoria de Serveis Socials, ha preparat un ampli programa d’activitats per a celebrar el Mes de la Dona. D’aquesta manera, s’estén a tot el mes de març la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona. La regidora de Serveis Socials, Marisol Ibáñez, i l’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, han presentat hui aqueix programa d’actes que comença el dia 6 de març amb el nomenament de Dona Redován 2022 i que tindrà lloc a les 11.30 hores hores en el Saló de Plens de l’Ajuntament.

L’alcaldessa ha explicat que enguany “en el qual sembla que comencem a eixir de la pandèmia que ens ha impedit celebrar aquest Mes de la Dona com ens hauria agradat en edicions anteriors, hem volgut ressaltar el paper de les dones en el sistema sanitari”. D’aquí ve que tant l’exposició fotogràfica ‘Dones de Redován’ com el nomenament de la Dona Redován 2022 se centren enguany en professionals de la sanitat en tots els llocs de treball des de metges a infermeres, auxiliars, tècnics de raigs, cuineres, netejadores, gerents, recepcionistes, etc.

Nely Ruiz ha anunciat que l’Ajuntament de Redován “entregarà aqueix guardó de Dona 2022 a la doctora María Ballester, redovanense que desenvolupa la seua labor diària com a oncòloga a l’Hospital Vega Baixa centrada en càncer de mama i càncer ginecològic”. María Ballester s’ha format per a això des de l’inici de la seua carrera professional en el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital General Universitari d’Elx. Durant aquests anys ha continuat la seua formació i compta amb un Màster en Investigació Mèdica i Quirúrgica i amb el Màster Especialitzat de la Societat Espanyola d’Oncologia. A més, ha participat en diferents projectes d’investigació i publicacions científiques, rebent en 2016 el segon premi nacional del Concurs de Casos Clínics Oncològics.

Marisol Ibáñez ha especificat que tota la programació s’emmarca dins de la campanya Vitals de la Mancomunitat de Serveis Socials La Vega a la qual pertany Redován, i que està encaminada a destacar el treball de cures que recau en les dones. L’edil ha desgranat la resta d’activitats. El 7 de març a les 19.30 hores i en modalitat en línia, es comptarà amb una sessió de Club de Lectura Feminista que posarà el focus en el llibre ‘Tsunami: Mirades feministes’. El 10 de març el Centre Social de la Tercera Edat acollirà un taller sobre sexualitat femenina mentre que el divendres 11 es comptarà amb presència en el mercat dels divendres a través d’un estand en el qual s’entregarà informació sobre igualtat. ‘Mercat d’Igualtat: El valor de les cures’ serà el lema que es col·locarà en l’expositor que romandrà durant tot el matí en el mercat ambulant.

“El dia 11 també tenim un dels actes centrals d’aquest mes, amb el sopar que compartirem en Salons Thamesis”, ha precisat la regidora, que ha recordat que hi ha de termini fins al 7 de març per a apuntar-se a través dels telèfons de Aracelia (650 219 570) i Associació de Dones de Redován (667 863 378). “Compartirem una vetlada plena de sorpreses i molt animada amb DJ Marcos i Víctor Sigüenza i l’actuació de Miriam i Fátima”, ha explicat Ibáñez.

Respecte a la mostra fotogràfica ‘Dones treballadores de Redován’, la inauguració tindrà lloc el dia 12.30 a la Sala d’Exposicions del Centre Social. Encara que en un moment s’havia pensat que comptara amb unes 30 fotos, aquesta exposició s’ha convertit en una cosa molta major “ja que són moltes les dones de Redován que treballen en tots els nivells del sector sanitaris i que han volgut participar”, ha dit l’edil, que espera que totes elles, les que estan en les fotos i les que no, puguen veure’s reflectides en elles.

 

El 16 de març el Centre Social de la Tercera Edat acollirà un taller de *risoterapia a les huit de la vesprada dirigit a dona, i el dia 17 serà el torn del taller ‘Educant per a la igualtat’ en el col·legi Sagrats Cors. El 24 de març, l’activitat tornarà al Centre Social de la Tercera Edat, amb la xarrada ‘Slowlife. Aprén a baixar el ritme’ i culminem el mes amb el taller de Benestar Emocional el dia 30, també en les instal·lacions del Centre Social de la Tercera Edat i a les huit de la vesprada.

“També tenim previst un viatge de germanor per a visitar la veïna ciutat de Múrcia i els seus molts elements culturals, el dia 26 de març”, ha dit la regidora. Marisol Ibáñez ha augurat l’èxit de totes aquestes activitats “perquè dia a dia, les dones de Redován demostren que volen estar actives i tindre les mateixes oportunitats que els homes, i des de l’Ajuntament treballem perquè compten amb les eines necessàries per a desenvolupar-se i sense necessitat d’eixir de Redován”.

La regidora de Serveis Socials ha agraït la col·laboració per al desenvolupament d’aquesta àmplia programació, de les associacions de dones de Redován així com de la Mancomunitat de Serveis Socials La Vega.