• La quantia de les beques de desplaçament a les aules universitàries s’estableix en funció de la distància de desplaçament i la renda familiar

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Redovà ha aprovat dues convocatòries de les quals hui han donat compte l’alcalde de la localitat, Emilio Fernández, i les regidores d’Educació i Cultura, Nely Ruiz i Clara Ezcurra respectivament. Es tracta de les bases per a la concessió d’ajudes al transport universitari, unes beques que el Consistori redovanense concedeix a estudiants universitaris de la localitat que han de desplaçar-se a més de quatre quilòmetres del municipi per a acudir a classe i que en aquesta convocatòria cobreixen les despeses corresponents al curs 2018-2019. D’altra banda, també es dóna llum verda a una nova edició del Concurs de Micorrelatos ‘Vila de Redovà’ així com s’amplia el termini, fins al dimecres 17 d’abril, per a la inscripció de corals al Certamen de Música *Sacra.
L’edil d’Educació ha donat compte de les ajudes de transport, amb una dotació de 7.000 euros en total en el pressupost 2019. Ruiz ha destacat que “la quantia vindrà determinada en funció de la distància que hagen de salvar els estudiants per a acudir a la universitat i la renda familiar, a més de complir amb la resta de paràmetres que estableixen les bases”. La regidora ha afegit que amb aquesta convocatòria “volem donar aqueixa espenta, a vegades necessari, als nostres joves perquè opten per estudiar una carrera universitària i que el desplaçament a les aules no siga una excusa per a no emprendre-la”.
Les bases podran consultar-se a partir de demà divendres 12 d’abril en el tauler d’anuncis de la web de l’Ajuntament de Redovà a través de la Seu Electrònica (https://redovan.sedelectronica.es/info.0), i les sol·licituds es podran presentar des de demà mateix fins al 10 de maig, tots dos inclusivament.
Quant als requisits per a concedir la subvenció està el que el/la sol·licitant i els seus tutors legals o progenitors estiguen empadronats a Redovà almenys els dos anys anteriors a la sol·licitud; que el sol·licitant siga menor de 29 anys i curse estudis universitaris durant el curs per als quals haja de desplaçar-se; que no tinga una altra titulació universitària diferent a la que està cursant i que no perceba altres ajudes per al transport de qualsevol organisme públic o privat. Quant a la renda familiar per persona, no podrà superar els 11.000 euros, quantitat que s’obtindrà de dividir la renda familiar (ingressos de la Renda 2017) entre els membres de la unitat familiar.
Certamen de Microrelats
La regidora de Cultura, Clara Ezcurra, per part seua, ha donat a conéixer les bases de la ja sisena edició del Certamen de Microrelats, “una activitat que sempre ha tingut una important repercussió en el nostre municipi i entre els escriptors i escriptores de localitats de tota Espanya que cada any decideixen participar”. Les bases estableixen que els textos poden ser de temàtica lliure i l’única limitació és la seua extensió: 150 paraules (sense comptar el títol). Per persona es podran enviar un màxim de tres obres escrites totes en castellà, originals i inèdites.
Tota la documentació que requereixen les bases que es poden consultar des de demà, 12 d’abril, en la web de l’Ajuntament, i el termini de presentació dels treballs s’estén fins al 10 de maig de 2019. Quant a les formes de presentació són les establides en la Llei del Procediment Administratiu Comú, si bé Clara *Ezcurra ha puntualitzat que el registre electrònic dels *microrelatos es podrà realitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament, mentre que en cas d’enviar-se per correu postal ha de remetre’s a l’Excel·lentíssim Ajuntament de Redovà, Plaza de l’Ajuntament 1, 03370, Redovà (Alacant), amb tota la documentació establida en les bases.
Com és habitual, el jurat procedirà a seleccionar 25 obres i determinarà la guanyadora del primer premi, dotat amb 300 euros, i un segon premi de 150 euros. Els responsables d’aquesta decisió seran Antonio Moreno Menchón, director de l’IES Redovà; Vicente Pina López, propietari de la Llibreria Codex a Oriola i la regidora de Cultura, Clara Ezcurra.
Certamen Coral de Música *Sacra
Finalment, l’alcalde de Redovà, Emilio Fernández, ha anunciat l’ampliació del termini d’inscripció de corals per al VIII Certamen Coral de Música Sacra ‘Vila de Redovà’. L’edil ha animat a les corals de la zona “i de fora de la nostra comarca a prendre part en el nostre certamen per a garantir la seua continuïtat”, i ha indicat que les formacions interessades poden formalitzar la seua inscripció fins al pròxim 17 d’abril.