• La designació de regidories i el nomenament de les juntes de Govern Local i Portaveus, tinences d’Alcaldia i grups polítics marquen l’inici del mandat.

Després de les passades eleccions locals del 26 de maig, Redovà va celebrar ahir el Ple d’organització del seu Ajuntament. El primer presidit per l’alcaldessa de la localitat, Nely Ruiz. En la sessió es va establir el funcionament i organització per als pròxims quatre anys de mandat, amb el nomenament de càrrecs i responsabilitats de la nova Corporació.

Les competències delegades per als regidors de l’equip de govern són les ja anunciades per l’alcaldessa. Nely Ruiz ha delegat en Adrián Ballester les regidories de Presidència, Hisenda, Seguretat Ciutadana, Emergències, Transparència i Participació Ciutadana. Ballester realitzarà, a més, la tasques de portaveu del govern municipal. Marisol Ibáñez, per part seua, serà l’encarregada de les àrees d’Educació, Igualtat, Benestar Social, Tercera Edat i Sanitat. Ramón López estarà al càrrec de les regidories de Medi Ambient, Esports, Trànsit, Serveis Municipals, Aigua, Infraestructures i Parcs i Jardins. L’edil Maite Martínez es farà càrrec de les àrees d’Ocupació, Formació, Comerç i Mercats, mentre que José Nájar serà el responsable de les regidories d’Urbanisme, Recursos Humans, Serveis Jurídics i Contractació. Finalment, les àrees de Cultura, Joventut i Turisme estaran a càrrec de Clara Ezcurra.

L’alcaldessa exercirà la resta de competències, com la coordinació de Festivitats. A més, adscrit a Alcaldia es va aprovar un lloc de treball per a personal eventual en el qual s’exerciran labors de secretariat i suport al departament, amb una retribució bruta de 1.200 euros al mes.

La primera edil va procedir així mateix a la designació de tinences d’Alcaldia, recaient la primera en Adrián Ballester. José Nájar serà segon tinent d’alcalde, seguit de Maite Martínez i Clara Ezcurra, que exerciran la tercera i quarta tinença d’Alcaldia, respectivament. Quant a la Junta de Govern Local, estarà conformada pels edils Adrián Ballester, José Nájar, Clara *Ezcurra i Maite Martínez, i es reunirà els divendres.

En aquest Ple es va dur a terme el nomenament de representants de l’equip de govern en els òrgans supramunicipals als quals pertany l’Ajuntament de Redovà. L’alcaldessa serà la principal representant en la majoria d’ells, designant als seus suplents en funció de l’àrea a la qual pertanguen. Així, Marisol Ibáñez estarà en els consells escolars del CEIP Sagrats Cors i de l’IES Jaime Sant-Àngel, així com en el Consell Escolar Municipal, a més de la Mancomunitat de Serveis Socials La Vega. Per part seua, Maite Martínez serà la segona representant en el Consorci Comarcal per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (CONVEGA); Adrián Ballester en el Consorci de Bombers d’Alacant, i Ramón López en la Mancomunitat de Canales del Taibilla. La Mancomunitat Depuradora d’Aigües Residuals Marge Esquerre del Segura comptarà amb Ramón López i Clara Ezcurra. Adrián Ballester i Ramón López seran els representants en el Consorci d’Execució de Previsions del Pla Zonal de Residus de la Vega Baixa.

D’igual manera, els grups polítics per al mandat també van quedar establits. El Grup Popular, comptarà amb els 7 regidors en l’equip de govern. José Nájar exercirà labors de portaveu i Marisol Ibáñez serà la portaveu suplent. El Grup Municipal del Partit Socialista quedarà compost per Silvia Fonseca (portaveu), Antonio Marco (portaveu suplent), Esther González i Manuel Carrillo. Víctor Ros, d’Unides Podem Redovà, i Sonia Carrillo, de Ciutadans, seran els representants de la resta de grups municipals redovanenses.

L’equip de govern tindrà una dedicació parcial del 75%, amb el que la retribució de tres dels edils de l’Ajuntament de Redovà serà de 1.300 euros bruts mensuals (18.200 euros a l’any). Els edils que tindran retribució seran Marisol Ibáñez, Clara Ezcurra i Ramón López. Per part seua, la retribució de l’alcaldessa, Nely Ruiz, serà de 1.700 euros bruts al mes, aconseguint els 23.800 euros bruts anuals. La compensació econòmica dels edils que assistisquen als Plens Ordinaris serà de 200 euros i de 280 euros per a la Juntes de Govern Local. Les comissions informatives tindran una retribució de 90 euros, el mateix que la Junta de Portaveus.

Els plens de la Corporació es desenvoluparan per norma general cada dos mesos, a les huit de la vesprada cada últim dijous del mes que corresponga per a primera convocatòria i 48 hores després per a la segona. Els mesos de juliol el Ple tindrà lloc el dijous de la tercera setmana i al setembre, es durà a terme el primer dijous del mes d’octubre per a evitar la seua coincidència amb les festes locals.

L’alcaldessa de la localitat ha manifestat la seua satisfacció per comptar amb tota l’organització “a punt per a posar-nos a treballar amb totes les nostres forces per millorar Redovà”. Nely Ruiz ha animat tant als regidors de l’equip de govern com als de l’oposició “a realitzar la seua labor de la forma més responsable i sempre buscant el benefici de tots els nostres veïns i veïnes”.