L’Ajuntament de Redován ha posat en marxa uns premis que busquen reconéixer la labor de persones, clubs, col·lectius i entitats en favor del progrés del municipi redovanense. L’alcaldessa, Nely Ruiz, i el regidor Ramón López han donat a conéixer aquesta iniciativa denominada Premis Grifo i que ressaltarà en el trofeu que rebran les persones guardonades el que és un dels símbols del municipi, el Grifo de Redován, escultura ibera de gran valor trobada a la fi del segle XIX durant una excavació i que en l’actualitat pot visitar-se en el Museu Arqueològic Nacional de Madrid.

Ramón López ha explicat que “cada mes es nomenarà un premi, de manera que a final d’any tindrem a 12 persones, entitats o col·lectius als quals s’entregarà el guardó en una gala que els reunirà a tots”. L’edil ha precisat que es premiarà la labor que realitzen tant des del seu lloc de treball, a través d’accions altruistes o de qualsevol altre tipus “per a ajudar a persones de Redován o per a portar el nom del nostre poble més enllà de les nostres fronteres”. Per part seua, l’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, ha assegurat que “es tracta de reconéixer d’alguna manera des de l’Ajuntament aqueix treball que realitzen moltes persones a Redován des de tots els àmbits de la vida i que ens ajuden a desenvolupar-nos i a créixer com a persones i com a poble”.

El primer dels Premis Grifo concedits és el corresponent al mes de gener, i que ha recaigut en un agent de la Policia Local de Redován. En aquest cas es reconeix a Manuel Miguel Belmonte Heredia en l’acompliment de la seua labor professional. Ell va ser un dels agents que van actuar en la detenció de dues persones el mes de desembre com a presumptes autors de diversos robatoris en comerços *redovanenses i acumula quasi 20 anys de servei en el cos municipal de seguretat en els quals assegura que ha viscut situacions gratificants però també dures, “però és el meu treball i la meua elecció”, al mateix temps que el premiat comparteix el premi amb “tots i cadascun dels meus companys, que es deixen la pell al carrer tots els dies”.