El regidor d’Hisenda i Participació, Adrián Ballester, anima a la ciutadania a votar tant a través de la plataforma com en persona en l’Ajuntament

L’edil ha indicat que aquesta eina cerca “que els nostres veïns s’impliquen amb l’administració local i opinen sobre què volen per al nostre poble”

Redovà 19/10/2018. El Pressupost Participatiu de Redovà ha entrat en la seua tercera i última fase per a la qual des de l’Ajuntament s’espera la màxima participació de la ciutadania. Es tracta de la fase de votació, oberta fins al 31 d’octubre a les 12.00 hores, i després de la qual ja es publicaran els resultats. Són ells es determinaran quins de les dotze propostes presentades s’inclouran en el Pressupost Municipal de 2019. El regidor d’Hisenda i Participació Ciutadana, Adrián Ballester, ha animat als redovanenses a votar, tant a través de la plataforma des de la que s’ha realitzat tot el procés (https://presupuesto.redovan.es/) com en persona en l’Ajuntament, acudint a fer-ho en horari de 9.00 a 14.00 hores.

Ballester ha recordat que enguany són 40.000 euros els que es destinen al Pressupost Participatiu, “diez mil més que en l’exercici anterior, on vam posar en marxa una experiència que sens dubte obri l’administració local als ciutadans i els permet participar en la presa de decisions del seu Ajuntament, quelcom que considerem crucial perquè nostres veïns i veïnes s’impliquen i opinen què volen per al nostre pueblo”. L’edil ha desgranat les propostes finalistes, un total de dotze que han passat la segona fase d’avaluació “en la que els tècnics municipals han indicat quins de les 25 propostes totals eren realistes i permeten la seua realització a través del presupuesto”, ha precisat Ballester.

Les propostes són en matèria de festes, cultura, turisme i joventut, la realització d’una fira de comerç que puga atraure a persones d’altres localitats i donar a conéixer els productes locals. També en eixe apartat s’arreplega la renovació i adquisició d’equipament educatiu instrumental, didàctic i audiovisual per a l’Escola de Música de la Unió Musical de Redován, així com la construcció, des d’un punt de vista històric, d’un castell desmuntable que servisca com a escenari de les festes de Moros i Cristians amb representacions de la reconquista.

En servicis i infraestructures, les places del municipi es porten la palma, i totes les propostes van encaminades a la seua millora. Així, es planteja la remodelació de la Plaça Francisco Ferrer amb més zones de jocs i ombra, el canvi de la gespa i el mobiliari de la Plaça Miguel Hernández, el tancament de parcs per a evitar actes vandàlics a la nit i el tancament de la Plaça de la Cruz per a evitar incidents amb els vehicles que passen per al voltant. En polítiques socials es planteja l’organització de tallers terapèutics per a xiquets amb l’acompanyament dels seus progenitors, amb l’objectiu d’estimular als bebés el desenrotllament físic i psíquic, a més de la realització de cursos d’anglés i valencià en distints nivells oficials. En la mateixa línia, l’apartat d’ocupació arreplega la formació en primer auxilis dirigida a pares i mares de l’alumnat de les escoles esportives, així com als monitors. Finalment, en esports es planteja la construcció de pistes de pàdel i la remodelació de vestuaris en el camp de futbol municipal Antonio Pascual Gil Duana.

Adrián Ballester ha agraït la participació de les persones que han fet les propostes i de nou ha insistit en el fet que “es molt important que es participe, bé a través de la plataforma o bé, si no es tenen els mitjans informàtics necessaris, venint a l’Ajuntament, perquè precisament el que volem és que el pressupost municipal que esperem presentar, com sempre, abans de que acabe l’any, compte cada vegada amb més propostes fetes per redovanenses que s’impliquen amb el present, però sobretot amb el futur del nostre pueblo”.