Redován 5/6/2017. La posada en marxa de la restauració de l’Església Parroquial consagrada a San Miguel en Redován, un dels edificis més singulars de la localitat aixecat a principis del segle XVIII, està més a prop. El Pleno de la Corporació va aprovar el passat passat el conveni per subscriure’s amb la Diputació Provincial d’Alacant mitjançant el qual l’organisme provincial subvencionará amb fins a 90.000 euros el projecte presentat, que ascendeix a un import total de 109.517,32.

Això suposa que el 82,1% del pressupost estarà sufragat per les arques provincials, mentre que l’Ajuntament ha d’assumir el rest i la parròquia arribarà a cobrir la totalitat del projecte, “que està entorn dels 150.000”, explica el párroco, Eloy Martín. L’acord al que s’ha arribat inclou les despeses del projecte així com l’adreça de la obra. El diners de la Diputació arribarà conforme es justifiquen els treballs realitzats i en base als terminis establerts en el conveni.

El temple porta anys amb necessitat de realitzar una sèrie de millores i diverses obres de manteniment. Durant els últims anys des del Consistori s’han concedit petites ajudes per assumir el cost de treballs urgents, però ara es pretén realitzar una actuació a fons que acabi amb els problemes amb les cornises i les humitats que amenacen el edifici. Martín relata que la última vegada que intervingué a l’església de Sant Miquel “va ser pels anys 80 del segle passat”, i apunta que la parròquia també assumirà part del cost de la intervenció. El sacerdot indica que es va a actuar sobre tota la façana per resoldre els desprendiments de les llosetes de l’exterior. A l’interior es canviaran els zòcols per prevenir els problemes d’humitat i es pintarà tota l’església.

Les obres començaran durant l’estiu i obligaran a tancar l’edifici “almenys durant sis mesos”, calcula el cura, que afegeix que durant aquest temps haurà de traslladar el culte a un altre espai. La intenció és que els treballs culminin a finals del proper mes de febrer, pel que s’han posat en marxa els tràmits per a treure una licitació amb urgència aquesta actuació.