Artesanía

 

Redován fins a mitjans dels anys 60 va desenvolupar una important indústria dedicada al cànem i els seus derivats. Es fabricava soga i soles de calçat i espardenyes de gran qualitat artesanal. La incipient aparició del plàstic va suplantar i va enfonsar definitivament a la indústria del cànem; la matèria primera deixa pas al producte.

Cal destacar que en l’exhibició de “Grama i Filat”, és on es reviuen treballs i útils en desús que la converteixen en un museu etnogràfic, però no estàtic, sinó vivent, ja que instruments, persones i cànem arriben a fondre com en altres temps. L’esdeveniment té lloc anualment des de 1981, el diumenge anterior a la celebració de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Salut. Durant l’acte d’exhibició de gram i filat del cànem que organizala Barraca fester-cultural “La Gramera”, es reviuen els treballs desenvolupats durant pràcticament les 6 primeres dècades del segle XX.

Una altra de les activitats artesanals que està molt arrelada a la població és l’elaboració de dolços i brioxeria en els forns tradicionals de Redován, activitat aquesta que dóna feina a nombroses famílies, i que compten amb gran tradició familiar.

 

Ubicación en el mapa