La Plaça Miguel Hernández de Redován serà l’epicentre de la IX trobada de bicicletes clàssiques que cada any organitza l’Associació La Carbonilla. L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge 3 d’abril a les 8.30 hores i les persones que estiguen interessades a participar han de tindre en compte que han de vestir roba d’època i portar bicicleta clàssica.

 

La trobada està organitzada per l’Ajuntament de Redován, l’Ajuntament d’Orihuela al costat de l’Associació de Vehicles Clàssics i Històrics La Carbonilla. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Redován, Clara Ezcurra, i el president de la Carbonilla, Miguel Terol, han sigut els encarregats de detallar com es desenvoluparà aquesta activitat que ja s’ha convertit en tot un clàssic en una roda de premsa que ha comptat amb Dominique Giménez per part de la Regidoria de Cultura d’Orihuela i Jose Escorza Gil, membre de la junta directiva de la Carbonilla.

Clara Ezcurra ha explicat l’itinerari, “que eixirà des de la Plaça Miguel Hernández i passarà pel *Escorratel, Puente *Alto, Mitja Llegua, Arc de Santo Domingo a Orihuela, on també es pararà en els murals de San Isidro, i d’ací, tornarà a Redován. La Trobada Comarcal de Bicicletes Clàssiques ‘Vila de Redován’ comptarà amb la participació de les associacions Les Galgues de Iecla, l’Agrupació De l’horta del Sota Segura d’Almoradí, Els Cuadrillicos de Santomera, la Regidoria de Cultura d’Orihuela, així com la col·laboració de la Caixa Rural Central i Cellers Agustín Pomares. “Volem animar als nostres veïns i veïnes, així com a altres amants de la bicicleta al fet que se sumen a aquesta activitat, que recorre un dels patrimonis més preuats de la Vega Baixa”, ha explicat*Ezcurra.

Per part seua, el president de la Carbonilla, Miguel Terol, ha recordat que per a participar “és necessari fer-ho amb roba i elements d’època”, per la qual cosa ha animat als qui vulguen realitzar el recorregut al fet que preparen les seues bicis antigues “per a gaudir d’un matí que serà molt agradable passejant pels camins tradicionals de la nostra horta”. L’abillament recomanat per a vestir en aquest acte és la roba típica de l’horta, pantalons o falda de pinces, calçons, camisa o jupetí, entre altres peces que estiguen guardades en els armaris.