L’autor del Projecte MeteOrihuela, Pedro José Gómez Cascales, ha instal·lat un pluviòmetre oficial Hellmann al CEIP Sagrats Cors de Redován. D’aquesta manera conclou la instal·lació d’un observatori meteorològic complet al municipi, ja que en el passat mes de març va col·locar una estació meteorològica de qualitat, per tal de mesurar de manera fiable variables com ara temperatura, humitat, velocitat i direcció del vent , punt de rosada i precipitació.

Pedro José Gómez explica que tot i que l’Agència Estatal de Meteorologia no homologa aquesta estació meteorològica ni altres del mercat, ja que posseeix els seus propis aparells i no es comercialitzen, si que certifica les mesures de precipitació amb l’instrument de mesurament. Mirant enrere es comprova que només es van anotar registres de pluja a Redován des de l’any 1972 fins a l’any 1979, i hi ha moltes llacunes pel mig, traduït en la manca de continuïtat de les dades. Ara MeteOrihuela vol tornar a reprendre aquesta activitat, en una ciutat on té molts seguidors.

A més, s’afegeix aquest artefacte a les tasques d’ensenyament i aprenentatge orientades als alumnes del col·legi, on podran comprovar com es mesura la pluja de manera correcta. Tot això ha estat possible gràcies a la col·laboració del director del centre: Francisco Manzanares; la seva cap d’estudis Amparo Portes; seva conserge Antonio Albertus; i professors com Adolfo Arronis.

Tota l’activitat de MeteOrihuela es pot seguir a la pàgina web de MeteOrihuela (www.meteorihuela.com), així com al Facebook (www.facebook.com/meteorihuela), el Twitter (www.twitter.com/meteorihuela) i el Instagram (www.instagram.com/meteorihuela).