Redován 6/26/2017. L’Ajuntament de Redován ha rebut en les últimes setmanes diverses subvencions de diferents administracions que permetran la contractació durant els propers mesos de dos joves i setze parats agrícoles per realitzar diferents tasques al municipi. El montant econòmic global supera els 70.000 euros.

En el primer dels casos l’ajuda arriba del Servef, dins del programa denominat EMCUJU de subvencions destinades a la contractació de persones joves qualificades per entitats locals en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. L’Ajuntament de Redován, tal i com ha indicat la regidora d’Ocupació, Maite Martínez, ha rebut la totalitat de l’ajuda sol·licitada, 10.416 euros que permetrà que una persona llicenciada en Dret “desenvolupi serveis de reforç en l’administració i suport a la gestió Administrativa durant set mesos “. La selecció realitza el propi Servef entre els joves inscrits tant en el Servei d’Ocupació i Formació Autonòmica com en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Per altra banda, la Diputació Provincial ha concedit una ajuda de 1.500 euros destinats a una beca, perquè altra persona jove pugui treballar durant tres mesos a partir de l’1 de juliol a l’Ajuntament. Aquest s’uneix a l’altra beca posada en marxa pel propi consistori redovanense “i que ha possibilitat que fins al 30 de novembre comptem amb una jove que, igual que en els dos casos anteriors, realitza treballs administratius”, ha precisat l’edil, Que ha afegit que la finalitat d’aquest tipus d’accions “és permetre que els nostres joves tinguin una oportunitat d’introduir-se en el mercat laboral, en aquest cas des del seu propi ajuntament”.

Per últim, en aquests moments s’està fent la selecció del personal per a la incorporació de dieciseis peones agrícoles que exerciran labores de neteja i desbroce tant en el lloc La Ermita com en camins rurals i canyes de barrancs entre d’altres llocs. Es tracta de parats inscrits en els serveis d’ocupació com a personal “agrícola eventual no qualificat” i com cada any es pretén que siguin els i els redovans desocupats en aquesta categoria els que exerceixen la feina. Aquesta ajuda la concedeix el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i ascendeix en aquesta ocasió a 58.046 euros.