Redován 8/2/2018. L’Ajuntament de Redován ha posat en marxa un sistema per mitjà del que la ciutadania disposarà, en la web municipal, dels vídeos dels plens de la Corporació dividits per les intervencions de cada regidor o regidora, amb l’objectiu de permetre un major accés i transparència a tot el que ocórrega en les sessions del Ple. La primera d’estes vídeo-actes ja està disponible en l’adreça web https://plenos.redovan.es/ a la que pot accedir-se també a través de la pàgina de l’Ajuntament (www.redovan.es) . El regidor de Transparència, Adrián Ballester, ha recordat que des de l’any 2013, l’Ajuntament de Redován inclou totes les sessions del Ple en el seu canal de Youtube, “pero ara fem un pas més, amb la intenció de fer el més transparent possible la gestió municipal, a més que amb este sistema es podran consultar les intervencions de forma més sencilla”.

Redován és el segon municipi del Baix Segura que posa en marxa el sistema d’actes digitals a través de la seua pàgina web. “Consideramos que en matèria de transparència estem realitzant una tasca modèlica i pionera, no sols amb les vídeo-actes, sinó també amb la posada en marxa dels pressupostos participatius o acostant tota la informació disponible sobre la gestió municipal als nostres veïns i veïnes a través del Portal de Transparència i les nostres Xarxes Socials, amb presència en Facebook, Twitter, Instagram i Youtube”, ha precisat Ballester.

Per a consultar les actes digitals dels plens, l’usuari no té més que accedir a la web de l’Ajuntament de Redován, on es li redirigix per mitjà d’un bàner a la direcció ‘plenos.redovan.es’, una vegada allí es tria la sessió que es vol consultar i ja dins d’ella té una primera ullada d’allò que s’ha ocorregut en el Ple, amb tots els punts de l’orde del dia i el resultat de les votacions en cada un d’ells i les intervencions realitzades per cada regidor, en les que a més s’especifica a quin grup polític pertany l’orador.

Ballester ha destacat de la plataforma que també s’arrepleguen estadístiques de cada Ple. “De esta manera tots els veïns poden consultar quant temps ha intervingut cada regidor i després el global per partits políticos”, ha assegurat l’edil, qui ha afegit que “también es poden descarregar tant els plens complets com les intervencions per separat, a més que es genera un enllaç perquè es puga compartir tant en xarxes socials com en web”.