El Ple Ordinari de l’Ajuntament de Redován, celebrat ahir, va donar llum verda a l’inici de l’expedient per a la contractació del servei públic de recollida de residus sòlids urbans i la neteja viària del terme municipal de Redován, amb l’objectiu de millorar aquest servei públic a la ciutadania. Així ho han anunciat l’alcaldessa de la localitat, *Nely Ruiz i el regidor de Contractació, José Nájar.
Es tracta de dos serveis que es van adjudicar l’any 2003, amb unes lleis i uns plecs de condicions “que no han permés marge per a poder exigir una millora i que en l’actualitat estan obsolets i no cobreixen les necessitats del nostre municipi”, ha explicat Nájar. L’edil argumenta que durant quasi 18 anys la població de Redován també ha crescut dels 5.956 habitants d’aqueix any als 7.869 de l’actualitat.
El responsable de l’àrea municipal de Contractació ha assegurat que es licitaran els dos serveis en un mateix procediment i que una vegada iniciat l’expedient, serà un despatx especialitzat el que s’encarregue de preparar els plecs i el projecte d’explotació que haurà de complir l’empresa adjudicatària. Així mateix, en la mesa de contractació es comptarà amb presència de tècnics de la Diputació Provincial d’Alacant, mentre que una vegada adjudicat, el contracte serà fiscalitzat per un agent extern durant la seua execució.
L’Ajuntament de Redován vol incorporar a aquest servei tecnologia d’última generació així com els mètodes més respectuosos amb el medi ambient. Per això s’inclourà la recollida de la fracció orgànica separada de la resta de residus a través de la implantació del contenidor marró als carrers del municipi. “Serem un dels primers municipis de la Vega Baixa que incorpora aquesta exigència legal i ambiental en un contracte”, ha dit l’edil, qui ha afegit que “el nostre objectiu és comptar amb un sistema modern i amb els millors sistemes tecnològics per a donar una resposta eficaç i ràpida a totes les necessitats”. Quant a les millores del contracte s’inclourà l’augment en la freqüència de recollida de fem, així com del nombre de contenidors.
Un altre dels punts a destaques són els contenidors per a estris. “A Redován sabem de la importància de la recollida d’estris i per això tractarem que s’augmenten els contenidors i també els dies de recollida”, ha explicat Nájar, qui ha afegit que “també hauran avanços interessants quant a tecnologia, ja que volem que els contenidors tinguen sensors o ho vehicles incorporen GPS perquè estiguen geolocalizados i l’Ajuntament tinga accés a l’estat de com s’està prestant el servei gràcies a la digitalització d’aquest servei públic”.
Quant a la freqüència horària de la recollida de residus “volem destacar que canviarem l’horari perquè siga al matí, de manera que es moleste el menys possible als veïns”, ha puntualitzat l’edil de Contractació.
Per part seua, l’alcaldessa, Nely Ruiz, ha explicat que “es tracta d’un dels contractes més importants que es licitaran en aquesta legislatura i creiem que és molt necessari, en primer lloc, perquè el que tenim està obsolet i, en segon lloc, volem millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i que siga un contracte compromés amb el medi ambient i amb millores encaminades a respectar-lo”. La primera edil ha recordat que Redován ha crescut molt en els últims 20 anys. “Amb prop de quasi 8.000 habitants, i els serveis han de ser concordes a la població i dimensions de Redován, tenim dos barris, zones de camp, etcètera, i precisem d’un servei que siga òptim i adaptat a les necessitats del nostre poble”.
Quant a la neteja viària, “volem que s’atenga a totes les zones urbanes de Redován i per a això s’augmentarà el personal adscrit al servei”, ha explicat l’alcaldessa, qui ha afegit que “també hi haurà neteja per aigualeig de carrers, *sopladoras elèctriques i nous vehicles amb l’última tecnologia”.
Finalment, la primera edil ha afirmat que “volem un Redován més net i respectuós amb el medi ambient, per això treballarem amb tots els partits de la corporació, farem una assemblea ciutadana per a donar a conéixer el nou contracte i tindrem reunions amb tots els grups polítics perquè puguen participar en aquest procés”.