El Ple de l’Ajuntament de Redovà ha aprovat aquest matí amb els vots de l’equip de govern del PP la sol·licitud a la Diputació Provincial d’Alacant perquè incloga, en el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de Competència Municipal per a 2019, la construcció del pavelló esportiu cobert en el sector B4, un projecte que ja ha començat a desenvolupar-se en el municipi amb l’engegada d’un concurs d’idees arquitectòniques per a la seua edificació. En la sessió, de caràcter extraordinari, l’alcalde, Emilio Fernández, ha adonat de la memòria tècnica valorada per a l’execució de les obres, un document que s’enviarà a la institució per a poder entrar en la convocatòria del pla provincial.

El primer edil ha justificat les obres perquè l’edificació d’un pavelló cobert “completarà les instal·lacions esportives municipals amb les quals ja expliquem” i ha explicat que la memòria presentada no solament inclou la construcció de l’edifici poliesportiu, sinó la urbanització de la parcel·la i la millora dels accessos així com la reconversió de les instal·lacions que hi ha ara en el poliesportiu del B4 “per a integrar-les en l’actuació de nova implantació”. Quant a la descripció de les obres, la superfície del pavelló ascendeix a 2.408 metres quadrats i 9,50 metres d’altura, amb un espai útil per a la pràctica esportiva d’1.215 metres quadrats que estarà dotat de doble graderia.

L’edifici es completarà amb vestuaris per als equips local i visitant així com para àrbitre; magatzem, infermeria, quatre condícies per a públic, consergeria, cantina i passadissos i distribuïdors de zona d’instal·lacions auxiliars. El pressupost de licitació es desglossa en 840.336,13 euros que es destinen a la construcció del pavelló, la reurbanització de la parcel·la i l’adequació d’infraestructures existents. A aqueixa xifra se suma el 13% de despeses generals i el 6% de benefici industrial, per la qual cosa ascendeix a una base d’un milió d’euros que amb IVA resulta un total d’1.210.000 euros per a cobrir totes les despeses del projecte.

L’alcalde ha ressaltat que “aquesta instal·lació ha sigut i és molt demandada pels veïns i veïnes de Redovà, i la seua construcció complementarà a la resta d’infraestructures esportives que tenim en el nostre municipi, a més de permetre, per exemple, la pràctica esportiva quan les condicions climatològiques són adverses”, ha conclòs. Al mateix temps Fernández ha recordat que fins a final de mes poden presentar-se en l’Ajuntament els projectes arquitectònics dins del concurs d’idees engegat i ha animat als professionals de l’arquitectura a participar en ell.