• L’Ajuntament destinarà un primer paquet de 50.000 euros a ajudes socials, a més de dedicar 9.000 euros en ajudes per al pagament de l’IBI destinats a famílies sense recursos o que s’hagen vist afectades per la crisi sanitària
  • També s’ha paralitzat la tramitació dels Pressupostos per al 2020 per a reorientar les partides pressupostàries i pal·liar els efectes del coronavirus a través d’un pla de foment de l’economia local

L’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, acompanyada dels regidors de l’equip de govern municipal, ha comparegut hui de manera telemàtica per a informar la ciutadania de les mesures que s’estan duent a terme pel govern municipal de Redován.

L’alcaldessa ha donat compte de les mesures que s’estan prenent des de l’Ajuntament de Redován amb motiu de la crisi sanitària produïda pel COVID-19, com són “el tancament i precintat d’instal·lacions municipals o l’increment de la seguretat i vigilància de la Policia Local, així com la realització de labors de desinfecció i neteja a fons de carrers i instal·lacions municipals”, ha manifestat.

Ruiz també ha comunicat la paralització de l’aprovació dels pressupostos municipals per a l’any 2020, l’esborrany del qual ja es trobava finalitzat, “amb l’objectiu de reorientar les partides pressupostàries incloses en el mateix a atendre les situacions d’emergència originades per aquesta crisi”, ha indicat.

Per això, es destinarà un primer paquet de 50.000 euros en ajudes socials, gestionats pels Serveis Socials de la Mancomunitat La Vega, dels quals, 30.000 euros han sigut aportats per la Diputació Provincial d’Alacant. Així mateix, es destinaran 9.000 euros en ajudes per a sufragar l’IBI (Impost de Béns immobles) a famílies sense recursos o que s’hagen vist afectades per la situació de crisi sanitària.

D’altra banda, i referent a la taxa de terrasses de cafeteries i bars, l’alcaldessa ha declarat que “es faran les pertinents devolucions als propietaris d’aquests establiments, ja que per no s’ha produït el fet imposable que ha permés la seua utilització”, ha explicat Ruiz. De la mateixa manera, tampoc es cobraran durant el període que dure l’estat d’alarma les taxes del mercat setmanal ni les corresponents a les activitats esportives que realitza l’Ajuntament de Redován, motivats pel tancament temporal de la seua activitat.

Els pressupostos de 2020 també inclouran un Pla de foment de l’economia local, dirigit sobretot als comerços, bars i cafeteries del municipi que han hagut de tancar la seua activitat durant aquesta crisi, per a ajudar-los a reactivar la seua activitat econòmica.

La primera edil ha indicat així mateix que, una vegada que es coneguen el conjunt d’ajudes de les diferents Administracions Públiques, des de l’Ajuntament “estudiarem i concretar els requisits necessaris per a sol·licitar les mateixes, i així poder ajudar al màxim nombre de persones de Redován”.

L’alcaldessa ha finalitzat la seua intervenció traslladant un missatge de tranquil·litat i agraïment a la població de Redován, pel seu exemplar comportament davant les mesures de confinament decretades pel Govern d’Espanya. També ha volgut agrair el treball dels sanitaris que es troben atenent les persones malaltes, a la Policia Local i Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, a les Forces Armades, a les farmàcies del municipi i als comerços que es troben oberts per a garantir el proveïment de productes bàsics, així com a la brigada municipal.

“En definitiva, volem donar les gràcies a totes les persones que estan contribuint al fet que aquesta situació siga més suportable, i posant la seua vida al servei de la ciutadania”, ha expressat Ruiz, agraint així mateix la gran capacitat de conscienciació i col·laboració dels redovanenses, animant a continuar com fins ara la labor de confinament fins que finalitze l’Estat d’Alarma. “El més important és estar preparats per a poder ajudar als veïns que ho necessiten”, ha declarat. “Estem en un moment difícil. És important actuar amb tranquil·litat i serenitat, estar ben informats i fer el que els professionals ens recomanen”, ha conclòs.