L’alcaldessa de Redován, *Nely Ruiz, ha anunciat la suspensió de les festes patronals de setembre de la localitat, en honor a la Verge de la Salut i San Miguel Arcàngel. Una “dura decisió” motivada per la crisi sanitària produïda al nostre país pel *Covid-19, i amb l’objectiu de “garantir la seguretat sanitària dels veïns i veïnes de Redován”, ha manifestat.
Serà per segon any consecutiu que el municipi no celebre aquestes festes patronals, ja que en 2019 també es van arribar a suspendre part dels actes previstos a causa dels nocius efectes de la *DANA a la comarca de la Vega Baixa. La decisió ha sigut consensuada per la Regidoria de Festes, que dirigeix la pròpia alcaldessa, juntament amb la Comissió organitzadora de les festes, la Junta Festera, que agrupa a totes les barraques i comparses, i el rector del municipi, *Eloy Martín.
Una resolució que “ens entristeix molt” i a “ens agradaria que fora d’una altra manera”, ha explicat Ruiz, “però que ha sigut necessari prendre tenint en compte la situació actual i la necessitat de previndre qualsevol tipus de risc”. Ruiz ha afegit que “tindrem temps de celebrar les nostres festes quan puguem assegurar el benestar de tots els veïns i veïnes de Redován”.
Suspensió de les activitats d’estiu
L’Ajuntament de Redován també ha anunciat la suspensió de les activitats municipals previstes per als mesos d’estiu, com les Escoles *Multideporte, el ‘*stage’ de tennis, els cursos de natació en la piscina municipal, o l’activitat ‘*VegaVacaciones’, que organitzen les regidories d’Esport i Benestar Social. Així mateix, la piscina municipal també romandrà tancada.
Encara que estaran pendents a tot moment de les mesures que es prenguen des del Govern central per a assegurar la desescalada del confinament “amb totes les condicions de seguretat”, l’anunci s’ha avançat a abans d’estiu perquè “la majoria d’aquestes activitats estan dirigides a xiquets, i preferim haver la precaució de cancel·lar-les abans de posar en risc la seua salut”, ha informat l’alcaldessa.