La localitat de Redovà ha inaugurat avui la via ferrata més llarga de la Comunitat Valenciana. Una aposta decidida de l’Ajuntament “per a potenciar el turisme de muntanya i que la localitat siga un referent per als amants d’aquest esport”, ha explicat l’alcalde, Emilio Fernández.

El recorregut de la via és de 700 metres equipats i 200 més per senderes, que es divideix en dues zones diferenciades. D’una banda, un recorregut per a xiquets i famílies i una altra zona amb més dificultat per a experts. El gerent de l’empresa encarregada dels treballs, Fernando Arranz, ha assegurat que la via es troba en el ‘Tallat del Colorao’ i que els primers metres de recorregut tenen una dificultat més baixa i dissenyats per a una activitat familiar. “Té un grau K2, senzilla, les grapes estan més a prop i té una distància de 300 metres”, ha explicat Arranz.

La segona zona és esportiva i té un grau de k4 superior amb 330 metres de distància. El gerent de l’empresa ha assegurat que hi ha un total de 4 ponts penjants, dos de fusta de 25 a 42 metres de llarg i altres dos de cables. De totes les novetats que presenta aquesta via ferrata està ‘el joc de la frontissa’ que és “un element únic a Espanya en vies ferratas i que et deixa a 90 metres d’altura i separat de la paret”, ha afirmat Arranz
Una altra de les experiències d’aquesta modalitat d’escalada és que els esportistes podran recórrer el pont penjant de 42 metres que es troba a 135 metres sobre el sòl, des d’on s’ofereixen unes vistes úniques de la Vega Baixa.

L’alcalde, Emilio Fernández, ha afirmat que “estem satisfets amb el treball realitzat i el resultat ja està tenint bones crítiques entre els esportistes”. Així mateix, el primer edil ha assegurat que “la via *ferrata és un element més d’una serra que és visitada a l’any per esportistes de tot el país i estrangers, per açò estem treballant en nous projectes que milloren la visita a la nostra muntanya”. En aquest sentit l’alcalde ha assegurat que la via “constitueix un gran atractiu per a Redovà i per a tota la comarca i convidem a tothom al fet que ens visite”.