L’objectiu és crear un mapa de recursos comunitaris dels quals puga benegiciarse la poblración i crear estratègies de promoció de la salut

Redovà 13/12/2018. L’Ajuntament de Redovà ha rebut aquest matí l’acreditació de pertinença a la xarxa del Pla de Salut de la Comunitat Valenciana. Un acte que ha tingut lloc durant la celebració de la primera Taula de Salut del municipi i que es deriva de l’adhesió de Redovà al Programa Xarxa Salut. L’alcalde, Emilio Fernández, ha explicat que el passat mes de juny el Ple va aprovar l’adhesió al programa, i que en la reunió d’avui ell ha sigut l’encarregat de presentar l’estratègia de salut “que volem promoure com un concepte multidisciplinari en el qual totes les regidories de l’Ajuntament treballen tenint sempre en ment aqueix foment dels hàbits de vida saludables, i incidint en la població menor de 15 anys i major de 50.
L’acreditació l’ha arreplegat el primer edil de mans de José Gabriel Cano, director comarcal de Salut Pública, de manera que Redovà es converteix en el segon municipi de la comarca a adherir-se a aquesta xarxa, ja que ho va fer una setmana després que Guardamar del Segura. La de Mesa Salut està composta per l’alcalde, Emilio Fernández, la regidora d’Educació, Nely Ruiz, l’edil de Sanitat, Francisco Martínez, la regidora de Cultura, Clara Ezcurra i el responsable municipal de Medi ambient, Ramón López, per part de l’equip de govern. Del grup municipal del PSOE forma part d’aquest òrgan Esther González, Víctor Ros de Si es Pot Redovà i Noe Zaragoza d’Units per Redovà. José Gabriel Cano, del Centre de Salut Pública; Claudia Rojas, del Consultori Mèdic; Empare Portes del Col·legi Sagrats Cors; Antonio Menchón de l’IES Redovà; Antonio Ruiz, de la Policia Local i Roque Martínez, de Serveis Socials, completen la taula. Raquel Hernández serà l’encarregada de la coordinació local de la mateixa.
Al mateix temps es realitzaran un altre tipus d’estratègies que fomenten els hàbits saludables en els centres escolars, o es tindrà en compte la promoció de la salut en actuacions, per exemple, de mobilitat pel municipi. “La fi última és lluitar contra les conductes addictives i incrementar aqueixos hàbits de vida saludables fomentant la participació dels nostres veïns i veïnes”, ha dit Fernández, qui ha conclòs assegurant que aquest “és un projecte a molt llarg termini amb actuacions que s’han de mantenir durant el temps”.
Xarxa Salut és la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana adherits a l’IV Pla de Salut, amb el compromís de desenvolupar accions de promoció de salut local emmarcades en el pla. Ens altres avantatges, les localitats que s’inclouen poden accedir a subvencions de la Conselleria de Sanitat Universal, participar en jornades, seminaris i tallers on s’intercanvien experiències i divulgar-les a través de l’Observatori Valencià de Salut.