Redován 2017/05/24. Amb tot just tres mesos de vida dels horts ecològics de Redován ja funcionen a ple rendiment. Les collites comencen a donar els seus fruits i les gestions realitzades per l’Ajuntament redovanense, encaminades a obtenir fons per promocionar aquesta iniciativa municipal, també. Aquests horts han obtingut una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant de 4.000 euros per al condicionament i equipament de la instal·lació, una part dels 7.787,94 euros previstos per aquesta tasca per part del consistori.

L’ajuda s’emmarca en la convocatòria provincial per a despesa corrent i inversió en projectes d’horts urbans municipals, i tal com explica el regidor de Medi Ambient, Ramón López, es destinarà per “habilitar un dipòsit de 5.000 litres d’aigua per al reg per degoteig “. L’edil puntualitza que la feina està en marxa i que amb la subvenció “es va a realitzar tota la instal·lació necessària, i afegeix que” en els horts es van a instal·lar bancs de treball “que els usuaris tindran a la seva disposició tant per treballar com per descansar durant el temps que estiguin en els seus horts “.

L’Ajuntament de Redován va posar en servei al mes de març un total de mil metres quadrats dividits en quinze parcel·les que es cedeixen als seus usuaris de forma gratuïta perquè realitzin les plantacions que estimin convenients, sempre que destinin el que recullin l’autoconsum. Se situen a l’antic parc Pau VI amb l’objectiu també de recuperar una zona que estava degradada. La cessió del sòl és per un any i les persones interessades a comptar amb un hort a pocs metres de casa poden sol·licitar-ho a través del web municipal: Sol·licitud ús horts municipals ecològics on s’indica tota la documentació que s’ha de presentar per fer la petició.