Redován 10/1/2017. Les obres de restauració de l’església parroquial de Redován han culminat i este cap de setmana podrà conéixer-se l’intens treball de consolidació de l’edifici, alçat a principis del segle XVIII, així com la recuperació de bona part de la decoració original del temple. Els treballs han sigut sufragats per la Diputació Provincial d’Alacant, (90.000 euros) l’Ajuntament de Redován (20.000 euros) i la pròpia parròquia (40.000 euros) .

Els veïns i veïnes de Redován podran conéixer tots els detalls este divendres a les huit de la vesprada, quan les portes del temple s’òbriguen per a la presentació de les obres. A més, el dissabte es rebrà la visita del bisbe de la Diòcesi d’Orihuela- Alacant, monsenyor Jesús Murgui, que presidirà, a partir de les 19.00 hores, la missa estacional amb el ritu de la Dedicació del Temple, durant la qual es procedirà a la consagració del mateix al patró del municipi, Sant Miquel Arcàngel, a qui està dedicada l’església des de la seua construcció, però sense que mai s’haguera realitzat la seua consagració, per la qual cosa es viurà un moment històric per a la localitat.

Les obres de restauració s’han prolongat durant sis mesos, des del passat estiu, i han consistit bàsicament a garantir la seguretat de l’edifici, a la qual cosa s’ha afegit la recuperació del seu aspecte original amb els paràmetres decoratius de l’estil Barroc Valencià. “Se ha aconseguit una imatge del temple més pareguda a la que van tindre els que ho van alçar fa tres siglos”, ha destacat l’alcalde redovanense, Emilio Fernández. En el transcurs de la restauració també s’han fet troballes importants, ha recordat el primer edil, "como va ser l’aparició de les restes de sor Anastasia María Romero i Soler", una beata del segle XVII a la que es relaciona amb la veneració a Redován de la Mare de Déu de la Salut, patrona del municipi. Els ossos es van trobar en un buit del sòl a on segons pareix van ser traslladats en 1972 en secret pel rector de llavors i alguns feligresos.

Respecte al projecte, amb la inversió aportada per Diputació i Ajuntament s’ha procedit a la demolició de sòcols interiors i exteriors, així com de les cornises de la fatxada que tenien perill de desprendre’s. També s’ha actuat en la pintura decorativa i els paraments i s’ha realitzat una important actuació per a acabar amb les humitats, instal·lant cambres d’aire que permetran evacuar-les i que no es queden en l’interior dels murs danyant novament a l’edifici. Per la seua banda, la parròquia hi ha invertit entre altres coses, a recuperar les vidrieres, pintar la fatxada i reconstruir l’estuc original i millorar els salons adjacents a la nau principal.