L’alcalde de Redován, Emilio Fernández, va demanar ahir públicament a la Conselleria de Medi Ambient que actue en el projecte de restauració de la Muntanya Pública Serra de Redován. El va fer acompanyat pel seu regidor de Medi Ambient, Ramón López, i per la diputada autonòmica i portaveu de Medi Ambient del PP en Les Corts Elisa Díaz, que s’ha encarregat de canalitzar durant els últims anys les peticions del Consistori redovanense. Fernández va assegurar que l’Ajuntament de Redován ha fet des de 2016 tot el que se li ha sol·licitat des de la Conselleria de Medi Ambient, rebaixant fins als 125.000 euros la quantitat necessària per a desenrotllar el projecte que necessita Redován per a reforestar la serra i dotar-la del manto de massa arbòria “que necessitem per a evitar els escolaments en el poble en cas de pluges torrenciales”, ha afirmat el primer edil.

Fernández ha mostrat el malestar del seu equip de govern davant de la falta d’actuació en els últims anys per part de la Generalitat, “porque la plaga de tomicus destruens va acabar amb el 80% de la nostra massa forestal plantada en els anys 50 de l’any passat precisament per a evitar que l’aigua de pluja arribe fins al poble, i hem invertit més de 300.000 euros a retirar els pins afectats que també constituïen un seriós perill d’incendio”. Així, ha explicat que “se han presentat tota la documentació i tots els projectes que se’ns van demanar, reduint inclús el cost per a reforestación”. La sorpresa de l’alcalde i que va motivar la seua compareixença d’ahir va ser la carta rebuda el passat 29 de març “en la que se’ns notificava que no es podia fer res amb l’excusa de l’entrada en vigor de la nova Llei de Contractes del Sector Públic, i que en el 2019 ja veremos”. El regidor ha considerat que “esa no és excusa per a resoldre els problemes que afecten els ciutadans, i estem veient que s’acaba la legislatura i ací no s’ha fet nada”.

Davant de la notificació, des de l’Ajuntament de Redován es va enviar un correu el 4 d’abril “donde demanem que es reconsidere la postura de la conselleria, però de moment no se’ns ha contestat ni espere que es conteste, per la qual cosa adoptarem les mesures necessàries perquè en el meu cas, com a alcalde, tinc l’obligació de defendre els interessos de mon municipio”. Elisa Díaz per la seua banda ha criticat que no s’haja inclòs en els Pressupostos de la Generalitat en els anys 2016, 2017 i tampoc en este 2018 la consignació necessària per a escometre el projecte que afecta la Serra de Redován i ha assegurat que l’entrada en vigor de la llei no és obstacle “porque sí que s’han contractat treballs en altres espais naturals de la Comunitat amb càrrec als Fons Feder 2014-2010”. La diputada autonòmica va demanar per això que la Generalitat Valenciana pose voluntat “e incloga esta serra en la seua llista de prioridades”.