L’Ajuntament de Redován porta a Ple este dijous el Pressupost Municipal per a l’any 2024. El document que ha presentat hui en roda de premsa el regidor d’Hisenda, José Nájar, té un import de 6.112.924,65 euros en els quals es contempla la pujada experimentada l’any passat de servicis i subministraments a causa del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

El responsable de la hisenda municipal ha assegurat que, com en exercicis anteriors, el pressupost “s’ajusta a les despeses i ingressos reals de l’Ajuntament, perquè si gastàrem més del que ingressem generaríem a l’Ajuntament deutes que llastrarien el creixement del nostre municipi, com va ocórrer en el seu moment, deutes que continuem pagant en l’actualitat”. Nájar ha afegit que, malgrat tot, “hem volgut i hem pogut prioritzar el foment de la joventut i la cultura amb un augment de la inversió per a la realització d’activitats juvenils, culturals i festives; el comerç, amb 30.000 euros que destinarem a la promoció del comerç local o el turisme, amb una partida de 20.000 euros destinada a donar a conéixer els molts atractius que té Redován”. El munícipe ha afegit que enguany “apostem també per millorar la seguretat amb 11.000 euros per a dotar de més i millors equips a la Policia Local i 18.500 euros per a la instal·lació de mecanismes de seguretat en el municipi”.

El regidor d’Hisenda redovanense ha explicat que es recupera la partida de 25.000 euros per al fons de contingència que es va eliminar de l’anterior pressupost, i que estarà disponible per a qualsevol despesa que puga sorgir, si bé ha especificat que “s’ha advertit a totes les regidories de la necessitat de realitzar retencions de crèdit per a qualsevol despesa, amb la finalitat de controlar cada cèntim de diners públics i que no es gaste fora de pressupost”. Nájar ha precisat que l’Ajuntament de Redován reserva igualment 100.000 euros per a l’execució, en el marc del Pla Planifica de la Diputació Provincial, de la partida que ha d’assumir el Consistori en el projecte del futur pavelló cobert.

Respecte als ingressos, Nájar ha indicat que disminuïxen entorn de 40.000 euros respecte a l’any passat, si bé els ingressos corresponents a l’actualització de l’IBI, compensen la reducció en la previsió de la resta de capítols. “Esta actualització ha sigut positiva, ja que ens permet fer front a l’increment de la despesa corrent, en concret a l’actualització de salaris i l’augment del cost dels servicis i subministraments”. El responsable d’Hisenda ha fet un repàs per tots els conceptes pels quals l’Ajuntament rep ingressos, com el ICIO, imposat de construccions i obres del qual es liquidaran este 2024 entorn de 100.000 euros corresponents a les obres del Pla Edificant i altres 60.000 en una altra mena de construccions. Quant a taxes municipals com la recollida de fem, aigua i clavegueram, cementeri, escoles i instal·lacions esportives, mercat i ocupació de via pública amb taules i cadires, es mantenen les bonificacions a col·lectius vulnerables i no s’aplica, com en anys anteriors, l’actualització de l’IPC a estos preus públics. L’Ajuntament de Redován té previst ingressar 2,7 milions d’euros d’altres administracions i 74.000 per ingressos patrimonials, principalment per les rendes de les instal·lacions fotovoltaiques en immobles municipals.

Entre les inversions previstes per a enguany es materialitzarà les obres de canvi de xarxa de proveïment d’aigua potable i reurbanització de c/ Sant Blas; terminació de la millora i asfaltat de Camí Fortuna, així com asfaltat d’altres vies en nucli urbà, i sectorització de la xarxa de proveïment d’aigua per a continuar millorant la xarxa de proveïment del municipi. Un altre dels projectes que es comencen a materialitzar en este any 2024 és la construcció del pavelló cobert en una única fase i per import total de quasi 2.000.000 d’euros.

Jose Nájar ha conclòs recordant que “portem un pressupost equilibrat quant a ingressos i despeses, on la prioritat és la seguretat dels *redovanenses, i on continuem apostant fortament per la nostra cultura, comerç i identitat del municipi. En definitiva, uns pressupostos que permeten que Redován continue progressant i prosperant”.