• El projecte està emmarcat en el programa ‘Europe For Citizens’ i podria aconseguir un finançament de quasi 150.000 euros

La inclusió social i laboral dels joves amb dificultats a través de la seua participació en les polítiques de la Unió Europea és l’objectiu que persegueix el projecte que l’Ajuntament de Redován ha presentat davant la Comissió Europea, tal com ha informat el regidor de Participació Ciutadana de la localitat, Adrián Ballester. El Consistori lidera un consorci d’entitats procedents de set països (Espanya, Portugal, Grècia, Xipre, Romania, Lituània, Holanda i França) que s’han unit “per a millorar la inclusió dels joves que ni estudien ni treballen i que es troben en risc d’exclusió a conseqüència de factors com la desocupació, agreujats per la crisi sanitària de la Covid-19”, ha manifestat Ballester.

El projecte s’emmarca dins del programa ‘Europe for Citizens’ i, en cas de resultar seleccionat, podria aconseguir un finançament de fins a 148.000 euros de la Comissió Europea. La iniciativa compta amb activitats en els set països, i entre els socis internacionals destaca el municipi francés de Saint-Aubin de Médoc, amb el qual Redován està germanat i manté forts llaços d’amistat i cooperació.

El regidor explica que “esperem implicar a tot el municipi en el projecte i fomentar la participació ciutadana a Redován, amb una especial implicació en la vida pública dels més joves perquè coneguen les oportunitats que ofereix la Unió Europea a nivell de formació i estudis, treball o mobilitat”. Un altre dels objectius, ha expressat l’edil, és el de “posicionar a Redován a nivell internacional i demostrar la capacitat del municipi en la gestió dels fons europeus”.

Està previst que el projecte s’inicie al març de 2021 i finalitze al setembre de 2022, “sempre que les condicions sanitàries respecte al Covid-19 així ho permeten”, ha aclarit Ballester, afegint que “esperem que els joves del municipi s’impliquen en aquesta iniciativa i comprenguen que la Unió Europea i els organismes públics són una mica més, ja són institucions que estan al servei dels ciutadans per a ajudar-los en tot el possible”.