L’Ajuntament de Redován ha posat en marxa la quinta edición del Certamen Solidari de Microrrelatos ‘Ciudad de Redován’, una activitat enfocada a “promover la cultura literària alhora que permet ajudar a la labor d’una organización que en esta ocasió serà Creu Roja Española”, ha explicat la regidora de Cultura, Clara Ezcurra. Este concurs ha tingut des de l’inici una gran acceptació entre els aficionados a este tipus d’obres literària i des del Consistori esperen que enguany no siga menys. El plazo de presentació dels microrrelatos està obert des del 5 de març i quienes deseen participar poden presentar els seus treballs fins al 4 de maig.

Les bases establixen que puga participar qualsevol persona física, major de 16 anys y residente a Espanya. Quant als premis s’han establit dos amb dotación económica, un primer” de 300 euros i un segon de 150 euros. A més, les 25 obres que el jurat trie com a finalistes seran publicades per l’Ajuntament de Redován, s’entregarà un exemplar a cada un dels autors, “y precisament la recaptació d’eixa publicació serà el que es done a Creu Roja Española”, ha precisat Ezcurra. El jurat estarà compost per l’edil de Cultura, el director de l’IES Redován, Antonio Moreno Menchón i Vicente Pina López, propietari de la Llibreria Códex d’Orihuela.”

Quant als requisits que s’exigixen, els textos seran lliures, però la seua extensió no pot superar les 150 paraules (exclòs el títol, que no es computarà) . El microrrelato haurà d’enviar-se escrit en castellà, ha de ser original i inèdit i que no haja sigut premiat prèviament en cap altre certamen. Cada autor podrà manar fins a tres microrrelatos i hauran d’identificar-se amb el seu nom i cognom. Les obres podran ser remeses a la seu electrònica de l’Ajuntament redovanense (redovan.sedelectronica.es) per correu postal o en persona en les dependències municipals, de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres, incloent instància amb dades de l’autor i títol de l’obra. En un foli a banda només l’obra i el títol. Les bases completes poden consultar-se ja en el tauler d’anuncis de la seu electrònica municipal.

Clara Ezcurra ha animat “a totes les persones que siguen amants de la literatura i que els agrade escriure, a participar en este certamen que cada any creix en número i en qualitat de les obras”. A més, ha recordat que els 25 treballs finalistes “serán publicats, a més, per una bona causa, com és l’ajudar als projectes tan necessaris que té en marxa Creu Roja Española”.