• La proposta serà portada al Ple i la distinció s’entregarà en l’acte d’homenatge que planeja el Consistori per a dissabte que ve 5 de setembre

A proposta de la Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Redován, dirigida per Adrián Ballester, l’Ajuntament *redovanense distingirà amb la Medalla d’Or als ciutadans del municipi per la seua actuació i solidaritat durant la DANA de setembre. La proposta s’ha tractat hui en comissió informativa i ha comptat amb el suport de tots els grups polítics amb presència municipal, de manera que ara s’elevarà a Ple per a la seua aprovació. Adrián Ballester ha explicat que aquesta distinció es planteja “per la força i la solidaritat mostrada pel poble de Redován durant un episodi que ha marcat, sens dubte, a la nostra ciutadania”, ha explicat l’edil.

Així, “i quan es compleix un any d’aquestes fatídiques inundacions patides en el nostre municipi i també a la Vega Baixa”, ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Nely Ruiz, “ens ha semblat adequat premiar l’actitud i la fortalesa dels nostres veïns durant aqueixos dies tan durs, en els quals es van viure moments difícils en els quals la ciutadania redovanense va saber estar a l’altura de les circumstàncies”, ha afegit.

En aquest acte també s’homenatjarà els diferents organismes, formacions i voluntaris, en reconeixement a les labors d’ajuda i protecció del municipi durant el desenvolupament de la DANA i en les labors de reparació, com la Policia Local, la Guàrdia Civil, la Unitat Militar d’Emergències (UME), Policia Nacional i Bombers, o la brigada municipal.

De la mateixa manera, l’Ajuntament està preparant un projecte audiovisual per a realitzar aquest homenatge, i en el qual “demanem també la col·laboració ciutadana per a recopilar vídeos i imatges que reflectisquen la situació del municipi durant aquells dies”, ha informat el regidor. D’aquesta manera, i els qui vulguen contribuir a la seua elaboració, podran fer-ho enviant el material per correu electrònic a l’adreça comunicacion@redovan.es abans del 16 d’agost.