L’Ajuntament de Redován, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha contractat 19 peons agrícoles per a fer tasques de manteniment i neteja de camins rurals, barrancs, àrees recreatives com L’Ermita o les places del municipi. Aquesta contractació s’emmarca dins d’una subvenció que ha rebut el Consistori per part del Ministeri de Treball i Economia Social.
L’ajuda és de 73.348 euros i els treballs han començat aquesta setmana i es desenvoluparan durant tres mesos. Els 19 peons contractats, preferentment eventuals agraris, es trobaven inscrits en el Centre Labora d’ocupació d’Orihuela.
En concret, les tasques que es desenvoluparan consisteixen en la neteja i condicionament de zones que necessiten una cura especial, com són les zones verdes o les vies públiques municipals, així com alguns camins rurals o barrancs que requereixen tasques de desbrossament per a evitar el risc d’incendi durant l’època estiuenca. Com a novetat, enguany es faran tasques de manteniment en places, nucli urbà i zones verdes del municipi que van quedar molt afectades a conseqüència de la *DANA de setembre de 2019.
La regidor d’Ocupació, Maite Martínez, ha explicat que “es tracta d’uns treballs molt important per al municipi ja que, d’una banda endrecem les zones que s’han vist afectades per la *DANA i altres que necessiten manteniment i, d’altra banda, disminuïm l’atur estacional en un sector com l’agrícola, ja que la majoria d’aquests treballadors són temporers fixos discontinus”.
Des de l’Ajuntament de Redován sol·liciten la col·laboració ciutadana per a mantindre el municipi net. “És important que tots els ciutadans estiguem conscienciats sobre la neteja i el manteniment del nostre poble, per això volem incidir en la col·laboració de tots perquè les places, carrers, etcètera, estiguen en les millors condicions”, ha assegurat la regidor.