Redovà 18/1/2019. A penes quinze dies després de la seua posada en marxa, l’Ajuntament de Redovà i l’empresa concessionària del servei d’aigua i clavegueram, Hidraqua, han inaugurat hui de forma oficial aquesta gestió amb una visita a l’oficina d’atenció al públic oberta al carrer A baix el passat dia 2, i amb la posada en marxa de la restauració paisatgística de la serra de Redovà en el Paratge L’Ermita amb una primera jornada de reforestació que continuarà en els pròxims mesos amb una intervenció integral de la zona.
Durant la visita a les oficines el gerent de Hidraqua, Juan José Alonso, ha explicat alguns dels aspectes més rellevants de l’àrea de clients, “com el conveni que s’està gestionant amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD) per a facilitar l’atenció presencial a les persones amb discapacitat auditiva”. Alonso i l’alcalde, Emilio Fernández, han ressaltat que la concessionària mantindrà “les tarifes socials que s’han aplicat fins ara en el municipi, a més de que hi haurà una reunió amb els nostres Serveis Socials per a definir l’atenció als col·lectius vulnerables”, ha precisat el primer edil.
Les campanyes de control de fraus i els processos per a fer més eficients les lectures periòdiques dels comptadors són també prioritat en aquests primers mesos, així com la disponibilitat de comptar a Redovà amb una reguarda d’avaries 24 hores o les campanyes d’inspecció de la xarxa. A través d’aquesta última s’han detectat i reparat un total de 40 avaries des que es va començar el servei.
Quant al treball realitzat s’ha posat en marxa la neteja de la xarxa de clavegueram i pluvials en doble torn, de 8.00 a 20.00 hores per a acabar com més prompte millor amb les molèsties als veïns i també s’ha posat en marxa el pla de control d’abocaments amb definició d’estacions de mostreig i controls analítics en algunes indústries. Respecte a les obres a executar pròximament s’executaran en el nucli urbà, el Camí del Motor i l’estació de bombament del Racó, “mentre que també s’estan redactant projectes beneficiosos per al nostre poble com els vinculats a l’actuació paisatgística en l’Ermita, la instal·lació de telelectura en els comptadors i la sectorització i telecontrol de la xarxa”, ha dit l’alcalde.
Després de la visita a les oficines s’ha dut a terme la primera jornada de reforestació en el Paratge L’Ermita, preludi de l’actuació integral que es realitzarà en la zona en els pròxims mesos. Per a aquesta campanya s’han seleccionat espècies vegetals que milloraran la qualitat ambiental i paisatgística de l’entorn com el xiprer, l’arç negre, el llentiscle, garrofera, efedra, romer, margalló o bayón.