Redovà disposarà d’un Jutjat de pau a partir del pròxim mes de gener. Així ho ha anunciat l’alcalde, Emilio Fernández, després de la recepció el passat 17 de desembre d’un escrit remés al Consistori per la directora general de Justícia de la Generalitat Valenciana, Verónica López Ramón, en el qual se li concedeix la dotació de personal per a aquest servei que, segons la legislació, correspon a localitats de més de 5.000 habitants. Una reivindicació realitzada per l’Ajuntament *redovanense des del 2015 i que, per fi, ha obtingut resposta.
Els redovanenses podran accedir al gener als serveis d’aquest Jutjat de pau en les dependències municipals, que tindrà atenció al públic de dilluns a divendres. Aquest Jutjat, òrgan judicial que exerceix la seua jurisdicció en un municipi on no existeix un jutjat de primera instància, “permet acollir la instrucció, enjudiciament, fallada i execució de judicis de determinades causes lleus i prestació d’auxili judicial”, ha indicat el primer edil. Així mateix, els ciutadans podran dur a terme tràmits en el Registre Civil, com l’expedició de certificats i registres de naixement, matrimoni, defunció o fe de vida.
Serà a partir del dimarts 8 de gener de 2019 quan tinga lloc la presa de possessió d’aquests funcionaris, en els posats secretari i auxiliar judicial, procedents del Jutjat de pau d’Almoradí i del Jutjat de Primera Instància núm.2 de Cieza. Fins ara, aquestes funcions eren realitzades per una auxiliar administrativa del propi Ajuntament, “amb el que, gràcies a les noves incorporacions, aquesta persona podrà tornar al seu lloc de treball, que serà ara exercit per dos professionals de l’àmbit de la justícia”, ha manifestat el primer edil. Emilio Fernández ha mostrat la seua satisfacció per l’assoliment aconseguit, ja que “no suposarà de cap manera un perjudici a les arques municipals, a l’ésser la Conselleria de Justícia la que suporta econòmicament la retribució d’aquests nous treballadors”.