El projecte costarà 49.828 euros i suposa la construcció d’un mur de formigó que desvie l’aigua i els arrossegaments de pedres als barrancs Redovà

30/01/2019. L’Ajuntament de Redovà podrà executar, subvencionat al 95% per la Diputació Provincial d’Alacant, un projecte realitzat per tècnics municipals l’any 2017 i encaminat a canalitzar la recollida d’aigües pluvials en la Serra de Redovà, en concret en les posteriors del carrer Menéndez Pelayo. L’alcalde redovanense, Emilio Fernández, ha explicat que el total del cost previst de l’obra és de 49.828,31 euros IVA inclòs “i la diputació ens ajudarà aportant el 95% del total, és a dir 47.336,89 euros que ens permetran acabar amb un problema que pateixen els veïns de la zona”. El regidor ha indicat que en cas de pluges torrencials els habitatges confrontants a la serra han patit inundacions per l’escolament d’aigua, “afectant patis i habitatges i a vegades acompanyades per arrossegament de pedres amb el perill que comporta, alguna cosa que acabarà una vegada que es canalitzen les aigües cap als barrancs naturals de la zona”.
D’aquesta manera, l’obra que es farà consisteix en la construcció d’un muret de formigó armat que canalitze l’aigua i frene els arrossegaments, així com el clos perimetral d’una sendera molt utilitzada per persones que passegen per aquesta zona i per xiquets. Es procedirà a la neteja i desbrossament del terreny, la construcció del mur i el clos amb malla galvanitzada que impedisca el passe a les cases que hi ha al costat del vessant. El termini d’execució dels treballs, una vegada s’adjudiquen, serà de dos mesos.
La Diputació va comunicar a final d’any la concessió de la subvenció “i ens hem posat en marxa per a poder començar la seua execució immediatament i acabar amb aquest problema”, ha dit Fernández, qui ha precisat que l’Ajuntament redovanense només haurà d’aportar de pressupost propi els 2.491,42 euros que completen el pressupost del treball.