• El detingut es trobava realitzant maniobres perilloses amb un vehicle en la Plaça de la Pau i va fugir a la localitat veïna després de l’alt dels agents
  • En la persecució també van participar agents de la Policia Nacional i la Policia Local oriolana, els qui van col·laborar en l’arrest

La Policia Local de Redován ha informat de la detenció, dissabte passat, d’un menor d’edat a Orihuela, acusat d’un delicte contra la seguretat viària. L’ara arrestat, que es trobava realitzant maniobres perilloses en la Plaça de la Pau de Redován amb un vehicle sense les llums reglamentàries, es va donar a la fugida al costat d’un acompanyant en el seient del copilot quan, davant l’avís telefònic d’un veí, els agents es van personar per a controlar la situació.

A partir d’aqueix moment es va iniciar una persecució policial per diversos carrers de Redován, en les quals el conductor es va saltar diversos creus i senyals de ‘stop’ de manera temerària i va realitzar diverses maniobres d’amenaça de col·lisió contra el vehicle de policia. El menor va continuar la seua fugida fora del municipi, en un primer moment per la CV-919 i posteriorment per la CV-91 en direcció a Orihuela, circulant en diverses ocasions pel carril esquerre i obligant als conductors que venien en direcció contrària a esquivar-li per a evitar qualsevol tipus d’accident.

A l’entrada de la localitat, en la zona dels Horts, el vehicle es va detindre bruscament, fent l’efecte d’haver-se avariat. Després d’informar tant el Cos Nacional de Policia com a la Policia Local d’Orihuela, un cotxe patrulla d’aquesta última va intentar tallar-li el pas. És en aquest moment quan l’acompanyant del conductor, que no ha pogut ser identificat, va baixar del vehicle i es va donar a la fugida. Després del forcejament violent amb un agent de la Policia Local de Redován, que va accedir per la porta de l’acompanyant per a procedir a la detenció del menor, aquest va baixar del vehicle per a continuar la seua fugida, iniciant-se una nova persecució a peu a la qual es van unir dos agents de la policia oriolana.

El menor va ser aconseguit pels tres agents a l’interior del recinte de ‘Els Horts’, on se li va poder reduir i procedir a la seua detenció. Davant la forta resistència del detingut, tant ell mateix com un dels agents, pertanyent al cos de Policia de Redován, es van veure en la necessitat de rebre atenció mèdica en el centre de salut Álvarez de la Riva d’Orihuela per ferides lleus. Així mateix, el vehicle, propietat del pare del detingut, va ser traslladat al depòsit municipal de Callosa de Segura.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Adrián Ballester, ha agraït l’actuació dels agents, “el treball i la dedicació dels quals és palés i són indispensables per a mantindre segures cada dia els carrers de Redován”. Es tracta de la tercera detenció realitzada pels agents municipals en les últimes dues setmanes, la qual cosa “posa de manifest la professionalitat del nostre cos de policia, que mostra evidents resultats davant el reforç de la vigilància que s’ha dut a terme en la localitat durant les últimes setmanes”.