La Generalitat Valenciana ha aprovat l’ampliació de l’IES Jaime de Sant Ángel de Redovà en el marc del Pla Edificant. Un procés ja en marxa que posarà fi a onze anys de reclamacions per part de l’Ajuntament redovanense. L’alcalde, Emilio Fernández, ha explicat que s’està a l’espera que la Conselleria d’Educació envie al projecte adaptat a les noves normes tècniques, “posat que el que teníem era de l’any 2007 i necessita aqueixa adaptació”. El primer edil espera que aquest document arribe en un termini curt de temps perquè puga presentar-se en el Consell de la *Ampa del centre escolar i després a Ple, “si pot ser al del mes de juliol, perquè puguem aprovar la delegació de competències i així començar a executar l’obra al més prompte possible”.

L’IES Jaime de *Sant Ángel necessita des de fa anys un nou aulari, sis classes que es construiran ara i que es destinaran tant a estudiants d’AÇÒ com de Batxillerat. El cost de l’obra s’estima entorn d’1,2 milions d’euros i espera acabar amb la massificació “que viuen des de fa anys, perquè tenim un institut desbordat”. L’alcalde relata que l’alumnat ocupa tots els espais disponibles, “estan fent classes en el laboratori, en el saló d’actes, en els departaments, i si seguim així haurien de traure’s dues classes al pati”.

Fernández ha indicat que a principi del present mandat corporatiu van mostrar la situació al secretari autonòmic d’Educació, i que durant els últims anys han sigut moltes les visites a la Direcció territorial d’Educació. Fa un parell de setmanes l’alcalde va acudir a Elx durant una visita del conseller Vicente Marzá per a exposar-li la situació i “em va dir que en quinze dies tindria notícies, i afortunadament així ha sigut”.

Així, l’Ajuntament espera poder aprovar la delegació de competències al juliol, ja que tal com marca el Pla Edificant, per a agilitar la construcció són els ajuntaments els que gestionen els fons que aporta la Generalitat. A partir d’ací s’engegaran les obres amb la intenció que puguen estar llestes “si pot ser, en menys d’un any”, ha conclòs Fernández.