Redován 18/10/2017. El Pressupost Participatiu de Redován seguix el seu marxa segons els terminis previstos. Ahir dilluns es va iniciar la tercera fase d’esta iniciativa, posada en marxa pel Consistori redovanense, per la qual cosa ha arribat el moment que els veïns i veïnes puguen votar les propostes presentades. Es tracta d’un total de 17 projectes “realistas i que complixen amb els requisits de viabilitat tècnica i jurídica necesarios”, ha assegurat el regidor de Participació Ciutadana, Adrián Ballester. El termini per a la votació s’estén fins al 31 d’octubre, tant a través de la web per als usuaris registrats en la plataforma com personalment en les dependències de l’Ajuntament, “porque volem que tot el món que vullga puga participar, tinga o no accés a les noves tecnologías”, ha indicat el responsable municipal.

Les distintes propostes s’han classificat per departaments. El que més té és el d’Infraestructures, Servicis Municipals, Medi Ambient i Parcs i Jardins, amb sis possibles projectes a desenrotllar, i entre ells hi ha una iniciativa per a col·locar caixes niu per a aus insectívores amb l’objectiu d’estalviar en fitosanitaris i control de plagues (valorada en 1.500 euros) ; l’eradicació de la flora al·lòctona en la Serra de Redován, amb un import estimat d’inversió de 5.000 euros; l’elaboració d’un catàleg d’espècies de flora i fauna de la localitat, amb una inversió entorn dels 18.000 euros; l’enllumenat de la Sendera Ampla (15.000 euros) ; les millores en la neteja (30.000 euros) per mitjà de campanyes de sensibilització i la remodelació d’una parcel·la enfront del cementeri en mal estat a causa de la plaga que ha acabat amb els pins, actuació valorada en 15.000 euros.

En Seguretat Ciutadana, Tràfic, Ocupació i Formació s’han acceptat quatre de les propostes realitzades. Es tracta de la posada en marxa a Redován d’un centre d’ajuda i formació per a empreses i emprenedors, la reforma del primer tram de l’Avinguda de la Llibertat, la creació d’un portal de busca d’ocupació i la realització de cursos per a obtenció i ús del DNI electrònic. Quant a l’apartat de Política Social, Educació i Sanitat es planteja la creació de beques per a estudis musicals professionals, subvencionant des de l’Ajuntament les proves d’accés als distints conservatoris de la zona amb un cost per persona de 180 euros, un curs d’informàtica per a majors de 60 anys (3.000 euros) i formació per a preparar les proves oficials de valencià (5.000 euros) .

Per a l’àrea d’Esports s’han admés altres tres propostes: la creació d’una pista de bàsquet en la Plaça Comunitat Valenciana, la millora i manteniment de les instal·lacions municipals i la construcció d’una pista de pàdel en el poliesportiu, mentres que en Cultura i Festes es planteja l’organització d’una fira del comerç local entorn de la festivitat de Sant Miquel amb la que dinamitzar el municipi i donar un espai al comerç més pròxim d’exposar els seus productes (cost estimat de 4.040,60 euros) .

Adrián Ballester ha insistit en el fet que “cualquiera que vullga podrà votar, estiga o no registrat en la web, tinga accés o no a les noves tecnologies, perquè també podrà fer-ho en l’Ayuntamiento”, i ha instat als i les redovanenses a participar en un procés que per primera vegada es posa en marxa en el municipi. L’edil ha recordat que en un primer moment es va decidir des de l’equip de govern destinar 30.000 euros al Pressupost Participatiu “pero no descartem que finalment puga dedicar-se quelcom más”. Les propostes guanyadores s’inclouran en el Pressupost Municipal per a 2018 de l’Ajuntament.

La totalitat de les propostes i la seua valoració pot consultar-se en el propi Ajuntament o a través de la web: https://presupuesto.redovan.es