El Ple de l’Ajuntament de Redován va fer un pas més ahir per a propiciar les esperades obres d’ampliació de l’IES Jaime de *Sant Ángel i la reforma del Col·legi Sagrats Cors. La Regidoria de Contractació va elevar a la sessió plenària, d’una banda, l’aprovació del projecte bàsic i d’execució de les obres d’adequació i ampliació del col·legi d’Infantil i Primària, i per un altre, l’adjudicació del contracte d’execució de les obres d’ampliació i adequació del centre de Secundària.

Això suposa que les obres de l’institut puguen començar en les pròximes setmanes i amb elles, acabar amb els problemes d’espai que existeixen en el centre educatiu. El projecte contempla la creació de quatre aules de Batxillerat i dos de Secundària amb espai per als docents, una setena classe més xicoteta i una altra d’informàtica. L’ampliació crearà un edifici de planta baixa i dues altures, amb una superfície construïda de 1.369 metres quadrats. El pressupost base de licitació era de 1,9 milions d’euros, IVA inclòs, havent sigut finalment adjudicat a l’empresa *Orthem Serveis i Actuacions Ambientals *SAU per 1.634.873,55 euros més IVA.

Una vegada superat el tràmit del Ple, el regidor de Contractació, José *Nájar, explica que l’inici dels treballs serà imminent “una vegada se signe el contracte i l’acta de replanteig”, i puntualitza que les obres duraran dotze mesos “després dels quals podrem donar resposta a les necessitats de la comunitat educativa”.

Respecte al Col·legi Sagrats Cors, una vegada aprovat el projecte bàsic i d’execució de les obres es passa al tràmit d’exposició pública que precedeix a la posada en marxa de la licitació. L’actuació en aquest centre millorarà l’accessibilitat, salubritat i evacuació en una actuació que es realitzaran en 1.110 metres quadrats de superfície construïda en el conegut com a pavelló gris, que data dels anys 60 del segle passat. L’edifici es dotarà d’una construcció auxiliar per a dotar-lo d’escala i ascensor (l’actual escala es demolirà), a més de substituir persianes i fusteria. Els banys es reformaran íntegrament, un total de sis unitats a construir en el buit que deixa la vella escala, amb 22 metres quadrats cada unitat i que donaran servei a les dotze aules.

En el pavelló roig se substituiran persianes i es rehabilitarà la pèrgola d’accés des de l’exterior, a més de reparar diferents zones de la façana, entre altres coses. En aquest cas i mancant les ofertes que presenten les empreses, el pressupost base és d’1.770.850,30 euros. Igual que en el cas de l’institut, aquests treballs de millora es realitzen amb càrrec al Pla *Edificant de la Generalitat Valenciana.

D’altra banda, el Ple va realitzar una declaració institucional per a adoptar mesures davant el tancament d’una oficina bancària en la localitat i de cara a possibles futures actuacions d’aquest tipus. En el text de la declaració, l’Ajuntament es compromet a no treballar amb entitats bancàries que no operen a Redován amb oficines capaces d’atendre les necessitats de la ciutadania, especialment de les persones majors que no són capaces o els costa més realitzar els seus tràmits a través de caixers o banca en línia.