El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Redován, José Nájar, ha detallat hui en roda de premsa el Pla Director enfront d’Inundacions del municipi aprovat pel Ple el mes de novembre passat. Aquest document és el tema central d’una Junta de Portaveus que també se celebrava hui en el Consistori redovanense amb assistència dels tècnics redactors del pla, tant externs com municipals, per a explicar el detall a tots els partits amb representació municipal. “Des de l’equip de govern volem que tota la ciutadania de Redován puga conéixer-ho també, ja que es tracta del document que ens servirà en els pròxims anys com a guia per a realitzar una sèrie d’actuacions, deu en total, que evitaran problemes als nostres carrers quan es produïsquen episodis de pluges torrencials”, ha puntualitzat el regidor.

El pla detalla els problemes que existeixen a Redován en cas de fortes pluges i estableix una sèrie de solucions a executar. Les dues primeres se sufragaran amb els fons que el Pla Vega Renhace de la Generalitat ha posat a la disposició dels ajuntaments de la comarca, 400.000 euros amb els quals es realitzaran dues actuacions. Una d’elles serà en la Plaça Pau VI, de manera que es puga reutilitzar com a sistema urbà de drenatge un depòsit enterrat, a més de reurbanitzar la zona verda en superfície. La segona actuació suposa una intervenció paisatgística en la zona de l’Ermita, continuant amb les que s’han fet anteriorment, que permeta retornar la vegetació a la zona denominada La Pineda, que s’ha vist afectada històricament per avingudes d’aigua.

El muntant total del Pla Director d’Inundacions supera els 22 milions d’euros, “per la qual cosa hem de ser conscients que és un full de ruta que esperem que es puga executar a llarg termini”, ha precisat Nájar. El regidor d’Urbanisme ha explicat que des de l’Ajuntament sol·licitarem totes les ajudes possibles per a obtindre com més prompte millor els fons necessaris per a seguir avant, i ha indicat que la pròxima font de finançament pot ser la Unió Europea, “que té en marxa una altra convocatòria en la qual podem optar a obtindre altres 400.000 euros”.

Per a Nájar, aquest pla és important “en tant que detecta els problemes que tenim i els aporta solucions”. Segons el document, en cas de pluges fortes a Redován li arriba el agua a través de set barrancs de la serra que aboquen directament sobre el nucli urbà; un huité que aïlla al Barri Sant Carles del nucli urbà en cas de pluges no excessivament copioses; diferents escolaments que aboquen tant en el Barri del Racó com Barri Sant Carles, i les avingudes d’aigua que arriben des de la Rambla d’Abanilla i les seues bifurcacions (Rambla Redován i Rambla Colobra).

Les actuacions que es proposen, a més de les ja indicades en Pau VI i en la zona de l’Ermita, s’inclou la instal·lació de sistemes de drenatge en la Séquia Major; ampliació de la xarxa de drenatge del nucli urbà, la construcció d’un tanc de tempestes en una zona verda municipal; ampliació de la xarxa de drenatge en el vial de connexió entre el nucli urbà i el Barri Sant Carles i ampliació dels drenatges en Sant Carles; sistemes de drenatge en la zona del Cabezo; sensorización i actuació en els barrancs que incideixen en la zona urbana.

Les actuacions que es proposen, a més de les ja indicades en Pau VI i en la zona de l’Ermita, s’inclou la instal·lació de sistemes de drenatge en la Séquia Major; ampliació de la xarxa de drenatge del nucli urbà, la construcció d’un tanc de tempestes en una zona verda municipal; ampliació de la xarxa de drenatge en el vial de connexió entre el nucli urbà i el Barri Sant Carles i ampliació dels drenatges en Sant Carles; sistemes de drenatge en la zona del *Cabezo; sensorización i actuació en els barrancs que incideixen en la zona urbana.