Redován 23/5/2022. L’Ajuntament de Redován ha posat en marxa el procés de licitació de les obres del carrer A baix. Aquesta via, situada en ple barri antic de la localitat, compta amb unes xarxes de sanejament i clavegueram obsoletes que van portar al Consistori redovanense a sol·licitar fons del Pla + Aigua 2021 de la Diputació Provincial d’Alacant mitjançant els quals se sufragaran els 150.000 euros de pressupost amb el qual parteixen els treballs. El regidor d’Urbanisme, José Nájar, relata que el mal funcionament de les infraestructures hidràuliques del carrer A baix, donada la seua antiguitat, provoca trencaments constants, “amb la consegüent molèstia per a les persones que viuen allí”, i afig que l’actuació prevista no sols remodelarà per complet les conduccions del subsol, “sinó que faran aquest carrer molt més accessible, ja que es reurbanitzarà en plataforma única, sense diferència de cota entre voreres i calçada, mantenint l’estètica de les vies pròximes del barri antic que ja han sigut remodelades”.

El projecte d’obra indica que la xarxa de sanejament actual consta de canonades de formigó, de poc diàmetre i sense tot just registres d’escomeses domiciliàries. Respecte al clavegueram, la canonada també té un diàmetre insuficient, sumat a l’antiguitat de la xarxa, mentre que la xarxa de proveïment d’aigua té els mateixos problemes d’antiguitat i avaries, la qual cosa ha provocat costos excessius de manteniment i pèrdues d’aigua constants. A més de tot, la xarxa no està emmallada, per la qual cosa quan hi ha avaries el nombre d’usuaris perjudicats és major del qual deuria.

L’actuació consistirà en la reposició de totes les canonades de les xarxes de sanejament i proveïment d’aigua per a després, procedir a repavimentar el carrer amb llamborda prefabricada en el qual, mitjançant colors, es distingirà per colors la calçada i la vorera. Per a José Nájar, “amb aquestes millores, el carrer A baix guanyarà, tant a nivell d’infraestructures com d’accessibilitat i imatge”. El termini d’execució serà de quatre mesos una vegada s’adjudiquen els treballs a una empresa i comencen a desenvolupar-se.