L’Ajuntament de Redován ha presentat hui el seu pressupost per al 2022. Ho han fet l’alcaldessa, Nely Ruiz i el regidor d’Hisenda, José Nájar. Els dos edils han desgranat un pressupost que manté per a enguany congelats els impostos i que incrementa les ajudes per a les associacions o col·lectius. El pressupost compta amb uns ingressos previstos de 6.069.827,14 euros i unes despeses de 5.994.827,1 euros, que permet mantindre l’estabilitat pressupostària del consistori.

L’alcaldessa ha assegurat que “es tracta d’un pressupost realista, que manté l’estabilitat pressupostària i inclou algunes despeses noves, pel fet que enguany esperem entrar en un període d’una certa normalitat després de la pandèmia i hem volgut fer un pressupost que marque la recuperació, en tots els sentits, del nostre municipi”. En aquest sentit, el pressupost contempla l’increment de partides per a fomentar la participació de la ciutadania, en Joventut i en Cultura, així com per a festejos o activitats de Nadal i barris. “L’objectiu és minimitzar l’impacte emocional que han tingut aquests dos últims anys de pandèmia”, ha afirmat Ruiz.

D’altra banda, el pressupost també contempla partides destinades a l’activitat comercial, així com per al foment del Turisme, amb 10.000 euros. “Cal recordar que es manté, per tercer any consecutiu, la supressió de la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires, amb l’objectiu de reactivar l’economia local”, ha indicat l’alcaldessa. Així mateix, Ruiz ha afirmat que “incrementarem també la quantia de cada subvenció per a les associacions locals, amb la intenció de fomentar la realització d’activitats dels diferents col·lectius”.

Per part seua, l’edil d’Hisenda, José Nájar, ha desgranat els imports del document. Així, ha volgut recalcar que ens trobem davant uns pressupostos realistes veient-se aquest extrem reflectit en els ajustos a la baixa dels ingressos previstos enfront d’altres exercicis. Així, en termes absoluts, baixen els ingressos en el capítol I en un -5,37% fins als 2.117.967 euros. La previsió dels impostos indirectes del capítol II és de -13,33% amb una previsió d’ingressos entorn dels 130.000 euros i les taxes de -7,87% fins als 896.981 euros. “Congelem un any més els impostos als veïns i veïnes de Redován amb el compromís de l’Ajuntament d’ajudar en tot el que puguem a eixir d’una situació complicada per la pandèmia del Covid-19”, ha afirmat Nájar, qui ha afegit que “per a l’any 2022 mantenim les bonificacions per als col·lectius socials com a pensionistes, famílies nombroses, persones en situació de desocupació, discapacitats i joves”.

Quant a la previsió de despesa, Nájar ha volgut destacar l’increment de les ajudes socials, subvencions a col·lectius locals, increment de les partides de Cultura, Joventut i Comerç, així com ha afirmat que “en aquest exercici 2022 l’Ajuntament realitzarà inversions per un import total de 6.532.107,09 euros, finançats a través de fons propis inclosos en el pressupost, així com subvencions de diferents Administracions”.

També es contempla, en Esports, la construcció d’una pista de pàdel i la reparació de dues pistes de tennis, així com una inversió de més de 15.000 euros en millores del camp de futbol, i l’aportació de més de 27.000 euros per a la construcció d’un nou camp de futbol 7 del qual la Diputació d’Alacant cobrirà la resta. En Infraestructures o Medi Ambient es duran a terme obres en el paratge municipal de la serra, així com la senyalització de vies públiques o la pavimentació de la plaça de l’Ajuntament. També es contemplen inversions per a renovar la xarxa d’aigua potable, reforma del gimnàs o el centre públic de la Tercera Edat, així com l’ampliació del cementeri. “Tenim molts projectes en marxa actualment i altres que volem que siguen una realitat com més prompte millor, per això seguirem en aquesta línia de continuar millorant Redován dia a dia”, ha assegurat l’edil d’Hisenda.