L’Ajuntament de Redován ha organitzat la primera gala de lliurament dels Premis Grifo de Redován, amb els quals es vol reconéixer la labor de persones i col·lectius de la localitat. La regidora de Cultura, Clara Ezcurra, des de l’àrea de la qual s’han impulsat aquests premis, ha explicat que la idea és que nasquen amb “vocació de continuïtat i com una manera més d’homenatjar persones que, amb el seu treball diari, a través de la cultura o en causes socials, milloren la qualitat de vida del global dels qui vivim a Redován”.

Ezcurra, ha recordat la dinàmica amb la qual es van posar en marxa aquests premis. “Durant el 2022, cada mes s’ha donat a conéixer a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Redován a cadascun dels premiats, amb la qual cosa ara que comença 2023 el que fem és reunir-los en una festa que tindrà lloc aquest dissabte 28 de gener a les set de la vesprada a la Casa de la Música Antonio Ibáñez Serrano, per a entregar-los en persona aquest guardó. L’edil ha afegit que en 2023 “no es nomenarà nous premiats, i esperem que de cara a 2024 puguen reactivar-se, perquè són moltes les persones i associacions de Redován que ho mereixen i que no poden ser reconeguts en altres convocatòries com la de la dona treballadora”.

Clara Ezcurra ha recordat que al gener de 2022 es va nomenar, amb el primer Premi Grifo, a Manuel Miguel Belmonte Heredia, agent de la Policia Local de Redován; al febrer a José Vegara Pozuelo, president i un dels fundadors del Club de Muntanya de Redován en 1985. “En tots dos casos es tracta de persones que han ajudat a molta gent, en el cas de Manuel en l’acompliment del seu treball, i en el de Vegara, en rescats que han tingut lloc en la serra”, ha precisat la regidora.

El Grifo del mes de març recau en Concepción García Guillén, veïna involucrada durant molts anys a les festes i tradicions redovanenses, mentre que a l’abril el Col·legi Sagrats Cors i el seu projecte ‘RedovánPolisGo! El poble sostenible’ va ser la institució que va rebre el premi. Un altre redovanense molt involucrat durant anys en la cultura i tradicions del seu poble és Miguel Terol, Premi Grifo del mes de maig al qual segueix en la llista de guardons l’Associació l’Arbre dels Somnis de recent creació i dedicada a millorar la vida de les persones amb diversitat funcional. María Teresa Cayuelas, redovanense d’adopció des de l’any 1960, porta dècades de col·laboració amb col·lectius, festes, organitzacions com Càritas i la Setmana Santa, i per a ella és el Premi Grifo de juliol.

José María Ros Gómez és el Premi Grifo d’agost per la seua implicació en la vida esportiva de Redován des de fa dècades. Un altre redovanense, en aquest cas “que ha portat el nom del nostre poble allà on ha anat”, és Miguel Guillén Rufete, Premi Grifo del mes de setembre. Encara que ha viscut durant anys fora, a França primer i a Alacant després, sempre ha cantat amb orgull al seu poble en els escenaris en els quals ha actuat durant la seua dilatada trajectòria musical, primer al costat dels seus germans i després en solitari.

El mes d’octubre, el Premi Grifo s’atorga a Antonio Trigueros Heredia ‘El Majo’, una persona implicat en la vida social, cultural, associativa i esportiva durant tota la seua vida, des de les festes del Barri de la Creu, on viu, a la Setmana Santa, passant per l’exhibició de treballs del cànem de la Gramaera i la representació de ‘Els Pastors de Betlem’, a més ser responsable de formar el Club Ciclista de Redován.

Novembre és el mes de la música i en els Premis Grifo s’ha tingut en compte per a atorgar el guardó a la Unió Musical de Redován, una de les principals manifestacions culturals del municipi, reconeguda a més més enllà de les fronteres de Redován. Finalment, el mes de desembre el Premi Grifo correspon al Grup Especial de Rescat de Bombers del Consorci Provincial d’Alacant que ha realitzat diferents rescats a esportistes que han patit algun contratemps en la Serra de Redován.

Sobre la gala, la regidora, ha explicat alguns dels detalls d’aquesta, entre els quals destaca que “totes les persones participants són de Redován”. Clara Ezcurra ha precisat que el lliurament de premis es dividirà en quatre blocs, en cadascun dels quals s’entregaran tres premis. “Per a dividir-los comptem amb diferents actuacions musicals, la de la Unió Musical de Redován, les cantants Fátima i Myriam, el Cor del Col·legi Sagrats Cors i la cantant Gloria Rocamora, acompanyada per la seua família”, ha conclòs.