La Policia Local ha sigut l’encarregada de sol·licitar l’agraïment públic a l’entitat al qual se suma també el Consistori

La Policia Local de Redován, a través del regidor de Seguretat Ciutadana del municipi, Adrián Ballester, ha volgut transmetre el seu públic agraïment al Club de Muntanya de Redován per la inestimable col·laboració i ajuda oferida en els dos rescats de senderistes perduts en la serra del municipi que han tingut lloc en els últims dies. “Com a Ajuntament, volem unir-nos i donar veu a aquesta felicitació pública al club i als seus membres”, ha informat Ballester, “per acudir immediatament a la crida d’ajuda i posar els seus coneixements, habilitat i experiència a la muntanya al servei dels altres”.

D’aquesta manera, des de la Prefectura de Policia s’ha transmés a l’Ajuntament una sol·licitud de reconeixement a aquest club, ressaltant especialment la figura del seu president, José Vegara, per la seua participació en els dos dispositius de socors als visitants perduts a la muntanya aquesta última setmana així com en els realitzats amb anterioritat. “Tenim en José un comodí per a aquesta mena d’actuacions, al qual acudim de manera sistemàtica davant qualsevol incidència a la muntanya”, han manifestat els agents, assegurant que Vegara “sempre deixa a un costat les seues tasques per a assistir en el que siga necessari”.

La primera de les actuacions va ocórrer la nit del dilluns 12 d’octubre, quan a partir d’una crida del 112, es va informar que cinc joves es trobaven atrapats en un barranc de la zona dels tres pics del qual no sabien eixir. Al costat del dispositiu de bombers i a un altre voluntari del Club de Muntanya, i passades les 2.30 hores de la matinada, va finalitzar l’operatiu després d’aconseguir accedir fins on estaven els joves per a ser rescatats sense problema i sense presentar cap tipus de ferida.

D’altra banda, durant el matí del passat dissabte també va ser necessària la intervenció del Club de Muntanya de Redován per al rescat d’uns senderistes perduts en la serra, que van ser localitzats per José Vegara, un altre voluntari del club i un agent de la Policia Local, ja que els bombers van haver de marxar-se a atendre l’avís urgent per un accident de trànsit. Es va realitzar l’ascens a la zona, es va localitzar als senderistes que estaven sans i estalvis i es va aconseguir guiar-los de nou muntanya a baix.

“Agraïm l’interés i el lliurament que mostren tant el club com cadascun dels membres que componen aquesta associació amb el nostre municipi”, ha declarat l’edil de Seguretat Ciutadana, “sempre disposats a ajudar i tirar una mà en qualsevol àmbit en el qual siga necessari”.

A més de col·laborar en el salvament d’esportistes en la serra, el Club de Muntanya de Redován també es preocupa pel manteniment del medi ambient i l’entorn natural del municipi amb accions com el “Dia de la Muntanya Neta”, la jornada de neteja duta a terme recentment pel club en col·laboració amb la Federació Valenciana d’Esports de Muntanya i Escalada i l’Ajuntament, en la qual es van recollir més de dues tones de fem i residus de la muntanya.