Notícies
Calls o mondongo
Ingredients: 1 KG. i mig de calls. 1kg. de peülla ded terbera. 2 o 3 patates. 1 ceba. ¼ de cigrons remullats. 1 fulla d'api. 2 o 3 fulles de menta. Oli. Tomàquet. Pebre vermell. 1 trosset de xoriço. 1 trosset de cansalada (fresc). 1 cap d'alls. sal Preparació:...
Arròs i crosta
Ingredients: 1 KG. d'Arròs. De 8 a 12 ous. Carn de conill, gall dindi i pollastre de pagès. Un blanc. 4 llonganisses petites. 1 tomàquet madur. Oli. Una mica de safrà. Preparació: En una paella es sofregeix i es bull aproximadament una hora la carn (el...
Arròs hortolà
Ingredients: (PER A 6 PERSONES) 500 grams d'arròs. 1 kg. De faves. 2 kg. de carxofes. 2 manats d'alls tendres. 1 tomàquet. Seitons (opcional) ¼ de litre d'oli. Safrà. Preparació: Es trossegen les verdures (que no faltin alls tendres, ni carxofes) i es sofregeixen....
Arròs de vigília o dels tres puñaos
Ingredients: Un grapat d'arròs. Un grapat de llenties. Un grapat de fesols. Bledes. 1 nap. 1 patata. Carxofes. Nyora seca o pebre vermell mòlt. Tomàquet. Ceba. 1 cullerada de farina. Oli i sal. Preparació: En una olla es bullen les llenties, fesols i les...
Arròs d’estiu
Ingredients: 1 kg. D'arròs. 50 grams de mongetes verdes. 125 grams de nyores. ½ Kg. De patates. 1 pebrot vermell. ¼ Kg. De bacallà sec. 2 tomàquets madurs. Preparació: Escalfem oli i anem fregint i apartant la verdura neta i trossejada en aquest ordre: Pebrot,...
Arròs amb conill
Ingredients: Un conill. 750 grams d'arròs. 1 tomàquet. 1 pebrot vermell. 2 dotzenes de serranes. 2 mesures d'oli. Safrà. Julivert. Sal. Preparació: Es posa al foc una paella amb l'oli, i es sofregeix el pebrot. A continuació es tira el conill prèviament trossejat i es...
Coques de carabassa
Ingredients: 3 bols de carbassa bullida. 1 recipient d'oli d'oliva. ¼ kg de sucre. Farina que admet. Una peça de llevat de forn. Pinyons i llavors d'anís. Mel Preparació: CREIXENT: un bol de carbassa i la meitat del llevat i farina; pastar fins a formar una bola i...
Tortada
Ingredients: 6 Ous. 190 grams de sucre. 200 grams d'ametlla mòlta. 125 grams de farina de flor de midó. Preparació: Es prepara igual que el pa de pessic, separant les clares dels rovells i batent a punt de neu amb el sucre; després incorporar els rovells, ametlla i la...
Toña fina
Ingredients: 1 kg. De farina. ½ litre d i oli. ¼ Kg. De sucre. ¼ litre d'anís sec. Escorça de llimona. Preparació: S'escalfa l'oli amb l'escorça de llimona, ben calent; però sense arribar a cremar-lo. S'escalda la farina i se li afegeix el sucre i l'anís, pastant bé....
Rotlles de Rovell
Ingredients: 5 Ous. 2 Rovells d'ou. ½ kg. De sucre. 6 closques d'ou d'oli d'oliva. 1 kg. De farina. Preparació: Primerament batre bé els ous amb el sucre. Afegir l'oli que haurem mesurat amb mitja closca d'ou i afegir la farina. Amassar bé....





