• Des de 2011 l’Ajuntament ha sol·licitat informes per a conéixer la situació, que afecta a més de 400 famílies, i adaptar les construccions a la nova normativa

L’alcaldessa de Redovà, Nely Ruiz, i el regidor d’Urbanisme, José Nájar, han comparegut hui per a cridar a la calma “davant l’alarma generada per la desinformació que s’ha difós en els últims dies en el municipi, referent al procés de legalització d’habitatges fora de l’ordenament urbà”.

La regidora ha volgut tranquil·litzar als veïns i veïnes afectats per aquest procés, assegurant que des de l’Ajuntament de Redovà “es donen tots els passos pertinents per a la regularització d’aquests habitatges”. El procés ha sigut explicat pel regidor d’Urbanisme, José Nájar, qui ha detallat els tràmits realitzats per l’equip de govern des de 2011, “sol·licitant informes interns i externs per a adequar-nos a la normativa i poder dur a terme aquesta intervenció administrativa d’ordenació d’aquestes edificacions en sòl rústic”.

Aquests tràmits van portar a la redacció d’un projecte d’ordenació dels habitatges en 2016, que ha de modificar-se per a adaptar-lo a la recent reforma de la Llei 1/2019 d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) el febrer passat, segons el qual, els habitatges construïts abans d’agost de 2014 podran legalitzar-se mitjançant un procediment que ha d’assumir l’Ajuntament. Per aquest motiu des del Consistori es va sol·licitar un informe jurídic extern, que va ser rebut el passat 9 de maig, “i que com a aquest Ajuntament ha estat constituït, ha permés presentar una provisió d’Alcaldia sol·licitant l’adaptació del pla”, ha manifestat el regidor.

Tant l’alcaldessa com l’edil d’Urbanisme han insistit a cridar a la calma als veïns amb habitatges d’aquestes característiques, ja que “queda claríssimament clar que l’Ajuntament està actuant per a conéixer en profunditat les possibles solucions per a totes les construccions al menor cost possible”. Els edils van assegurar que es posaran en contacte amb els ciutadans quan es recapte tota la informació i es coneguen tots els detalls de l’assumpte.

Així mateix, la regidora ha informat que es presentarà una queixa formal davant l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Oriola, motivada per la participació d’un despatx d’advocats en un espai públic per a informar de qüestions urbanístiques que afecten competències municipals sense el consentiment ni informació prèvia a l’Ajuntament.