La renovació del Col·legi Sagrats Cors de Redován que es realitza amb fons del Pla Edificant de la Generalitat culminarà en breu deixant sense realitzar actuacions que en un principi es van contemplar en el projecte. Això ha ocorregut a causa dels problemes sorgits durant l’obra en un edifici antic (construït en els anys 50 del segle passat) i que van obligar a modificar el projecte original per a fer front a la reparació de bigues per aluminosis o a la retirada de canonades d’amiant, totalment obsoletes. És per això que l’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, el primer tinent d’alcalde, José Nájar i la regidora d’Educació, Clara Ezcurra, han mantingut una reunió amb el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel Sánchez, amb l’objectiu de sol·licitar els fons necessaris per a culminar les millores previstes i, amb això, “comptem amb un centre totalment actualitzat i condicionat a les necessitats d’alumnat i professorat”, ha dit l’alcaldessa.

José Nájar ha explicat que, durant la reunió, es va presentar al director general la memòria d’actuacions prevista i que es proposa realitzar amb esta segona inversió de sol·licitada a la Generalitat “amb la qual finalitzaríem la remodelació dels edificis més antics del col·legi, incloent a més la reforma del pati, ampliant-lo amb la incorporació d’una parcel·la annexa que ha sigut expropiada, i la construcció d’un xicotet pavelló esportiu”. Respecte a les millores que van quedar pendents, afecten els edificis més antics, el principal i el de rajola roja. D’aquesta manera, a més de la substitució de finestres i alguns temes de pintura i obra de paleta, totes estan encaminades a millorar l’eficiència energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, substitució del sistema de calefacció de gas per un més eficient i que empre energies renovables, etc, així com a millorar l’accessibilitat, tant adaptant les actuals instal·lacions com a través de la instal·lació d’un ascensor en l’edifici de rajola roja.

La regidora d’Educació, Clara Ezcurra, ha assegurat que amb la realització d’estos treballs que queden pendents del primer Pla Edificant “aconseguirem un col·legi modern i amb capacitat per a fer front a la demanda educativa que tenim a Redován”. Així, ha confiat que la Conselleria d’Educació atenga les demandes i incloga les obres en la segona fase d’este pla autonòmic “amb el qual culminaríem la reforma del cent per cent dels nostres equipaments educatius després de l’obra ja realitzada en l’institut i la futura ampliació de la qual s’està fent en el col·legi”.