Tlfn. 966 75 40 25 - Plaza Ayuntamiento Nº1, 03370 Redován admon@redovan.es

  • The works valued at 10,317 euros will be will pay with a subsidy of 6,500 granted by the Generalitat Valenciana

Improve the accessibility of spaces public has been one of the concerns of the Redován City Council during the last years. In this way, architectural barriers have been eliminated in different places and now it’s the turn of the Center for the Third Age. “City Hall will undertake a work that will end the architectural barriers in the entrance to this building to which older people go daily and, in many cases, with reduced mobility. A project that will be covered by the grant granted by the Generalitat Valenciana just a few days ago, with an amount 6,500.31 euros, “said Councilor for Social Services, Nely Ruiz, which is 63% of the total cost. The rest of the budget, valued by technicians in 10,317 euros, will be assumed by the Consistory.

Redován is one of the 119 municipalities of the Valencian Community that have obtained this aid destined to localities of less than 50,000 inhabitants and its mayor, Emilio Fernández, has assured that it is “An improvement in accessibility that was necessary and whose execution we are going to Advance thanks to this help. “

Currently, access to the Center of the Third Age does not have a pedestrian ford on the sidewalk or a parking reservation for people with reduced mobility, its ramp has an excessive slope, greater of 10% and only has handrails on one side, while the steps of access do not have double height railing. In addition, the door is manual folding sheet, which forces the user to open it at the risk of possible falls, “a series of barriers that reduce the level of accessibility to some users who are characterized by reduced mobility due to their age advanced, “said Ruiz.

In this way, the works will consist of demolish and reconstruct the sidewalk to equip it with pedestrian access ford and signpost horizontally and vertically the parking reservation for people with reduced mobility. Likewise, the access ramp will be rebuilt and extended current so that the slope does not exceed the maximum of 10% and will be installed pavement tactile signaler. Both the ramp and the stepped access to center will be equipped with double handrails with steel protection railing stainless steel and, finally, the access door to the center will be replaced, that the existing one will be replaced by a sliding glass automatic door of two mobile leaves with metallic carpentry and including connection to the network electrical.

Pin It on Pinterest

Share This