Tlfn. 966 75 40 25 - Plaza Ayuntamiento Nº1, 03370 Redován admon@redovan.es

L’Aula d’Estudi 24 hores i la Sala d’Exposicions Municipal de Redovà estaran acabades en dos mesos

Redovà 27/02/2019. Les obres per a construir una Aula d’Estudi 24 hores i la que serà Sala Municipal d’Exposicions de Redovà, en l’ampliació de l’edifici de la Tercera Edat, van a bon ritme i es preveu la seua finalització en uns 60 dies. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde, Emilio Fernández, qui ha visitat l’avanç dels treballs que compten amb una inversió de 450.000 euros.
Les labors que s’estan duent a terme engloben dues plantes amb una superfície de 270 metres quadrats. “Aquest projecte es va començar l’any 2011 amb l’ampliació de l’edifici de la Tercera Edat i l’Arxiu Municipal”, ha explicat Fernández. L’edifici té un cost total d’un milió d’euros, després de tots els treballs realitzats al llarg dels últims anys i s’ha comptat amb l’ajuda de dos plans d’Ores i Serveis de la Diputació Provincial d’Alacant, aportant l’Ajuntament 200.000 euros.
L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció ja que “complim un compromís amb els veïns i veïnes de Redovà que demandaven una Aula d’Estudi 24 hores perquè els nostres joves no hagueren d’acudir a altres municipis per a estudiar en condicions”. Així mateix, el primer edil ha destacat que gràcies a aquesta actuació “per fi comptarem amb una sala d’exposicions municipal per a acollir tot tipus de mostres”. En aquest sentit Fernández ha recordat que l’arxiu municipal ja es va instal·lar en la primera fase en la planta baixa i ha assegurat que “som molt sensibles amb tot el que envolta a la Història del municipi i per això vam voler que els arxius estigueren en un lloc òptim per a la seua conservació i estudi”.
Fernández ha agraït també a la Diputació Provincial d’Alacant la seua ajuda per a escometre unes obres que “milloraran la qualitat de vida dels ciutadans i una vegada finalitzades els veïns podran gaudir d’aquestes instal·lacions durant molts anys”.

L’Ajuntament canalitzarà les aigües pluvials del carrer Menéndez Pelayo amb una subvenció de la Diputació

El projecte costarà 49.828 euros i suposa la construcció d’un mur de formigó que desvie l’aigua i els arrossegaments de pedres als barrancs Redovà

30/01/2019. L’Ajuntament de Redovà podrà executar, subvencionat al 95% per la Diputació Provincial d’Alacant, un projecte realitzat per tècnics municipals l’any 2017 i encaminat a canalitzar la recollida d’aigües pluvials en la Serra de Redovà, en concret en les posteriors del carrer Menéndez Pelayo. L’alcalde redovanense, Emilio Fernández, ha explicat que el total del cost previst de l’obra és de 49.828,31 euros IVA inclòs “i la diputació ens ajudarà aportant el 95% del total, és a dir 47.336,89 euros que ens permetran acabar amb un problema que pateixen els veïns de la zona”. El regidor ha indicat que en cas de pluges torrencials els habitatges confrontants a la serra han patit inundacions per l’escolament d’aigua, “afectant patis i habitatges i a vegades acompanyades per arrossegament de pedres amb el perill que comporta, alguna cosa que acabarà una vegada que es canalitzen les aigües cap als barrancs naturals de la zona”.
D’aquesta manera, l’obra que es farà consisteix en la construcció d’un muret de formigó armat que canalitze l’aigua i frene els arrossegaments, així com el clos perimetral d’una sendera molt utilitzada per persones que passegen per aquesta zona i per xiquets. Es procedirà a la neteja i desbrossament del terreny, la construcció del mur i el clos amb malla galvanitzada que impedisca el passe a les cases que hi ha al costat del vessant. El termini d’execució dels treballs, una vegada s’adjudiquen, serà de dos mesos.
La Diputació va comunicar a final d’any la concessió de la subvenció “i ens hem posat en marxa per a poder començar la seua execució immediatament i acabar amb aquest problema”, ha dit Fernández, qui ha precisat que l’Ajuntament redovanense només haurà d’aportar de pressupost propi els 2.491,42 euros que completen el pressupost del treball.

L’Ajuntament de Redován aconseguix una ajuda de Diputació per a millorar la xarxa de clavegueram del carrer Pascual Martínez

L’Ajuntament de Redován millorarà uns dels principals carrers del municipi, l’avinguda Pascual Martínez, amb una actuació en la xarxa de clavegueram. Estes obres es van a realitzar gràcies al Pla Vertebra de la Diputació Provincial d’Alacant, una ajuda que suposarà una inversió de 1250.000 euros. Així ho ha anunciat hui l’alcalde accidental, Adrián Ballester, que ha valorat de manera positiva esta ajuda ja que “este és un problema que patim cada vegada que plou en el municipi i el canvi de la xarxa de clavegueram era importante”.

El també vicepresident de la Diputació, ha explicat que “gracias al continu suport de la Diputació aconseguim realitzar este tipus d’inversiones” la qual cosa al seu torn a recordat “se està aprofitant l’estiu per a escometre tot tipus d’actuacions i obres de millora de per a causar les mínimes molèsties possibles als ciudadanos”.

Les obres arriben després d’un problema existent pel mal funcionament de la xarxa de sanejament. Un tram la xarxa del qual està constituïda per canonada de formigó en massa. Esta resulta insuficient en períodes de pluja, la qual cosa provoca bots en les tapes de registre, a més d’originar tapaments en les pròpies canonades. Açò provoca greus problemes i suposa un perill per als veïns i veïnes de Redován, així com al tràfic rodat.

La canonada de sanejament al ser de formigó té un coeficient de rugositat alt el que provoca sedimentació en l’interior dels tubs la qual origina la disminució de la secció dels tubs i origina tapaments que s’acreixen en èpoques de pluja.

Les obres també pretenen resoldre la idèntica situació d’insuficiència hidràulica que patix el col·lector de clavegueram que discorre per l’avinguda. Els treballs que es contemplen són el de tall i demolició de l’asfalt per a la posterior excavació i col·locar així les noves canonades. Una vegada que estiga llesta la xarxa es realitzarà l’asfaltat de tota la zona afectada.

“Esta obra es tracta d’una primera fase que s’anirà completant amb altres fases fins a executar per complet tot el carrer Pascual Martínez” ha conclòs Ballester.

L’Ajuntament de Redován invertix 13.904 euros a dotar d’aire condicionat 12 aules del col·legi públic

Redován 1/8/2017. L’Ajuntament de Redován està a punt de culminar les obres de manteniment que s’han dut a terme durant l’estiu en el Col·legi Públic Sagrats Cors de la localitat, treballs sol·licitats tant per la direcció del centre com per l’Associació de Pares i Mares (Ampa) , tal com ha precisat la regidora d’Educació, Nely Ruiz. La major inversió enguany se l’ha portat la climatització de dotze aules en el conegut com a Pavelló Gris amb una inversió de 13.904 euros. L’edil explica que el director del centre va sol·licitar en el seu moment ajuda a la Regidoria d’Educació per a posar ventiladors en les aules, però que finalment s’ha optat per l’aire condicionat “porque pensem que els xiquets i xiquetes estaran millor que amb ventiladors, que al cap i a la fi no fan més que moure l’aire caliente” Així, s’ha iniciat l’actuació en les dotze classes del pavelló més antic, “y ja ens hem posat a treballar, demanant pressupostos per a actuar en el Pavelló Rojo, encara que en este cas ens va a portar més temps i diners ja que allí cal fer tota la instal·lació i després instal·lar les máquinas”, ha precisat la regidora, que espera que en els dos pròxims anys tot el centre escolar puga quedar climatitzat.

“Però esta no és l’única obra de manteniment realitzada este estiu per part de l’Ajuntament en el col·legi. Durant el mes de juliol s’han repassat totes les instal·lacions per a comprovar, per exemple, que no haguera perill per caiguda de cornises o algun altre element de la terrassa. També s’han pintat totes les pistes del pati i instal·lat una arqueta en l’exterior del pavelló més antic per a evitar l’entrada d’olors a les aules. L’arena del xicotet parc amb què compten s’ha netejat i reposat i també s’han arreglat els pilars de la pèrgola, apunta Ruiz, que afig que de la mateixa manera s’ha reparat un esvoranc de la paret i col·locat una rampa d’accés al menjador.

Durant els primers dies d’agost només queda per ultimar una solució al problema de l’entrada de gats, amb la instal·lació de places en les reixes perquè no puguen accedir al pati i es repassarà l’arbratge per a comprovar si cal realitzar algun tipus de fumigació. “Lo tenim ja pràcticament tot a punt, per la qual cosa per a l’inici del curs els alumnes i alumnes del centre escolar podran començar amb el col·legi en perfecte estat de revista”, ha assegurat la regidor, que ha afegit que hi ha actuacions de major envergadura, no sols la de culminar la climatització, que se n’aniran escometent a poc a poc.

Pin It on Pinterest