Tlfn. 966 75 40 25 - Plaza Ayuntamiento Nº1, 03370 Redován admon@redovan.es

  • Les obres valorades en 10.317 euros se sufragaran amb una subvenció de 6.500 concedida per la Generalitat Valenciana i la resta l’assumeix el Consistori

Millorar l’accessibilitat dels espais públics ha sigut una de les preocupacions de l’Ajuntament de Redovà durant els últims anys. D’aquesta manera s’han eliminat barreres arquitectòniques en diferents llocs i ara li toca el torn al Centre de la Tercera Edat. “L’Ajuntament escometrà una obra que acabarà amb les barreres arquitectòniques en l’entrada a aquest immoble al qual diàriament acudeixen persones majors i, en molts casos, amb mobilitat reduïda. Un projecte que se sufragarà amb la subvenció concedida per la Generalitat Valenciana fa a penes uns dies, amb una quantia de 6.500,31 euros”, ha indicat la regidora de Serveis Socials, Nely Ruiz, la qual cosa suposa el 63% del total del cost. La resta del pressupost, valorat pels tècnics en 10.317 euros, s’assumirà per part del Consistori.

Redovà és un dels 119 municipis de la Comunitat Valenciana que han obtingut aquesta ajuda destinada a localitats de menys de 50.000 habitants i el seu alcalde, Emilio Fernández, ha assegurat que és “una millora en l’accessibilitat que era necessària i l’execució de la qual avançarem gràcies a aquesta ajuda”.

En l’actualitat, l’accés al Centre de la tercera Edat no té gual per als vianants en la vorera ni reserva d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, la seua rampa té un pendent excessiu, major del 10% i només disposa de passamans a un costat, mentre que els escalons d’accés no compten amb barana a doble altura. A més, la porta és manual de fulla abatible, la qual cosa obliga l’usuari a haver d’obrir-la amb el risc de possibles caigudes, “una sèrie de barreres que minven el nivell d’accessibilitat a uns usuaris que es caracteritzen per una mobilitat reduïda a causa de la seua edat avançada”, ha dit Ruiz.

D’aquesta manera, els treballs consistiran demolir i reconstruir la vorera per a dotar-la de gual d’accés per als vianants i senyalitzar horitzontal i verticalment la reserva d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, es reconstruirà i ampliarà la rampa d’accés actual perquè el pendent no supere el màxim del 10% i s’instal·larà paviment tàctil senyalitzador. Tant la rampa com l’accés escalonat al centre es dotaran de passamans doble amb barana de protecció d’acer inoxidable i, finalment, se substituirà la porta d’accés al centre, de manera que es canviarà l’existent per una porta automàtica corredissa de cristall de dues fulles mòbils amb fusteria metàl·lica i incloent connexió a la xarxa elèctrica.

Pin It on Pinterest

Share This